china trump

Bitcoin miners omzeilen door Trump opgelegde invoerrechten van China en Verenigde Staten

De Chinese bitcoin miningfabrikant MicroBT wil een groter deel van de Amerikaanse markt veroveren door een eerste buitenlandse productiecentrum op te zetten.

Via New York naar Amerika

In een persbericht gestuurd naar nieuws.btcdirect.eu, verklaarde MicroBT dat ze samenwerken met Foundry Digital LLC uit New York en een Zuidoost-Aziatisch bedrijf. Het doel is om de efficiëntie van de supply chain te verbeteren voor de Noord-Amerikaanse markt. Via deze weg kan MicroBT voorkomen dat Amerikaanse kopers importtarieven moeten betalen, een gevolg van de koude oorlog tussen China en de VS.

MicroBT noemde overigens het Zuidoost-Aziatische beursgenoteerde bedrijf niet bij naam en benoemt ook niet specifiek om welk land het gaat, wat vreemd is. Maar dit bedrijf is gecontracteerd om de WhatsMiner-apparatuur van MicroBT te produceren en te leveren aan Amerikaanse investeerders. Dit scheelt Amerikanen 25% extra belasting, dit is het tarief voor dit soort producten als ze rechtstreeks vanuit China verzonden zouden worden.

Afgekeken van Bitmain

De strategie is vergelijkbaar met die van Bitmain. Bitmain is namelijk in Peking gevestigd maar heeft een productiefabriek in Maleisië gecontracteerd die verantwoordelijk is voor overzeese productie en verzending.

MicroBT doet nu niet alleen wat Bitmain al eerder deed, ze willen ook echt aan de stoelpoten zagen van Bitmain. Bitmain is veruit de dominantste speler op de markt maar MicroBT lijkt ze zowel in het binnenland als in het buitenland te willen uitdagen. MicroBT slaagde erin zijn marktaandeel te vergroten door in 2019 ongeveer 600.000 WhatsMiner-eenheden te verkopen ter waarde van meer dan 500 miljoen dollar. Dit viel samen met de interne onrust bij Bitmain, die vertragingen in de productie en verzending veroorzaakte.

Foundry krijgt de eerste lading

Om de samenwerking te vieren, ontvangt Foundry als eerste de in Zuidoost-Azië gefabriceerde miners. Foundry is een dochteronderneming van Digital Currency Group (DCG) en helpt Amerikanen met het financieren en inkopen van miningapparatuur.

Mike Colyer, CEO van Foundry: ‘We kijken ernaar uit om deze nieuwe generatie miners te leveren aan onze institutionele klanten in Noord-Amerika.’

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.