Iran en Chinese regio Binnen-Mongolië maken het moeilijk voor bitcoin miners

Alsof er de afgelopen dagen nog niet genoeg slecht nieuws geschreven is over bitcoin mining. De rekenkracht van alle miners bij elkaar is flink aan het afnemen, dat komt doordat veel apparaten worden uitgezet. Verwacht binnenkort nog een daling, want Iran en Binnen-Mongolië hebben nieuwe maatregelen aangekondigd.

Hieronder zie je dat de rekenkracht is afgenomen. Dit wordt uitgedrukt in Terra Hash per seconde. De data is van de afgelopen 12 maanden en geeft het gemiddelde van de voorgaande zeven dagen weer.

Gemiddelde van voorgaande zeven dagen

Iran stopt bitcoin mining dit seizoen

Bloomberg schrijft dat Iran lokale cryptominers heeft verboden te werken aan de ondersteuning van de Bitcoin- en andere cryptocurrency-netwerken voorafgaand aan het zomerseizoen. In de zomer piekt de vraag naar elektriciteit meestal in Iran. Daarnaast zijn er recent ook wat stroomstoringen geweest in verschillende grote steden, waardoor autoriteiten tot dit besluit zijn gedreven.

Het verbod op minen in Iran zal lopen tot eind september. De president van Iran, Hassan Rouhani zei dit op 26 mei tijdens een live-uitzending. In Iran heb je trouwens een vergunning nodig om te mogen minen. Rouhani zei 85 procent van de Iraanse miners werken zonder vergunning.

Minen steeds moeilijker in China

De Chinese regio Binnen-Mongolië was ooit een bloeiend centrum voor cryptocurrency-mining, maar heeft onlangs een reeks maatregelen genomen om de sector in toom te houden. Nu hebben ze acht nieuwe voorstellen gedeeld die zijn bedoeld om het onlangs opgelegd verbod op cryptomining kracht bij te zetten.

Binnen-Mongolië, ook wel Nei Mongol of Zuid-Mongolië genoemd, is een autonome regio in China, grenzend aan Mongolië en Rusland in het noorden.

De voorgestelde regels zijn bedoeld om alle banden tussen de verschillende onderdelen en ondersteunende infrastructuur van de crypto-industrie te verbreken, van elektriciteitsvoorziening tot het aanbieden van locaties, en zijn gericht op zowel bedrijven als individuen die betrokken zijn bij elk aspect van cryptomining.

Datacentra, energiecentrales en bedrijventerreinen mogen geen elektriciteit en gebouwen leveren aan miningbedrijven; alle datacentra, cloud computing-centra, internetbedrijven en zelfs internetcafés waarvan wordt vastgesteld dat ze zich bezighouden met cryptomining, krijgen te maken met licentieverlening en bedrijfsopschorting. Daarnaast komen bedrijven en individuen die betrokken zijn bij mining op een zwarte lijst. Dit beperkt de mogelijkheid om vrij te kunnen reizen, eigendommen te kopen en een bedrijf te registreren.

De voorgestelde maatregelen zijn opgesteld door de regionale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming. Deze zijn in overeenstemming is met de afgekondigde doelstelling van Peking om tegen 2060 koolstofneutraal te zijn.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.