Laat Satoshi Nakamoto iets van zich horen?

Eerder schreven we tijdens de bitcoin whitepaper themaweek over Satoshi Nakamoto. Vrijdag gebeurde er iets bijzonders: het account van Satoshi heeft een mysterieuze post geplaatst op een internetforum.

Een account op P2P-foundation

De anonieme bedenker van bitcoin heeft sinds februari 2009 een account op het internetforum P2P-foundation. Onder andere via dit forum heeft hij zijn idee van bitcoin gepleit bij enthousiastelingen. Sinds 2009 heeft hij niets meer van zich laten horen. Tot vandaag.

Drie dagen geleden voegde Satoshi Nakamoto een nieuwe vriend toe en plaatst hij een status met de tekst: ‘nour’. Wat betekent dit? Op internet wordt volop gespeculeerd. Is dit de terugkeer van Satoshi? Of ‘gewoon’ een hacker?

Wat betekent nour?

De geruchtenmolen draait op volle toeren. Sommigen geloven dat nour fonetisch Arabisch is voor het woord ‘licht’. Op Urban Dictionary wordt het woord ‘nour’ als volgt uitgelegd:

‘De meest liefhebbende, aanhankelijke en zorgzame persoon die je ooit zult ontmoeten. Zeer slim, grappig en gevoelig. Een beetje verloren, nog steeds aan het zoeken wat hij wil in het leven en hoe het te bereiken.’

Heeft Satoshi het nu over zichzelf? Dan mag hij gerust wat bescheidener zijn. Aan de andere kant is het ook goed mogelijk dat het om een hacker gaat. In 2014 plaatste het account namelijk ook een bericht: ‘I am not Dorian Nakamoto’. Betrokkenen geloofden toen ook dat het om een hack ging. Of dat nu ook het geval is? Wie weet..

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties