‘Het is tijd voor bitcoin om te stijgen naar 100.000 dollar’

PlanB staat bekend om zijn stock-to-flow model, toegepast op bitcoin. Volgens de anonieme kwantitatief analist is het nu tijd voor bitcoin om te beginnen aan de grote run richting 100.000 dollar (84.178 euro). Dat laat hij op Twitter weten.

Tijd om te stijgen

PlanB refereert in zijn tweet naar de eerste versie van zijn stock-to-flow model, waarin hij verwacht dat bitcoin 100.000 dollar (84.178 euro) wordt:

“Dit is het tijd-serie model van 2019, met alleen data van BTC (geen goud, zivler, diamanten of vastgoed gebruikt). Je ziet de sprong in het model bij de halving (witte lijn) en de bijbehorende daling in de S2F mulitple / model error (witte puntjes). Het is tijd om omhoog te gaan”

Twitteraar Matteo Dubbini reageert: ‘Zijn we nu niet te laat?’

PlanB reageert: ‘In 2016 en 2017 hadden de rode punten moeite om de weerstand van 1.000 dollar te doorbreken (en in 2013 was dat 100 dollar). Hetzelfde lijkt nu te gebeuren met 10.000 dollar. Wat mij betreft zijn we precies op schema.’

Andere analist is het ook eens met PlanB

Crypto Michaël is een analist en ook van Nederlandse bodem die het eens lijkt te zijn met PlanB. Volgens de analist kan je de bitcoin koersbewegingen van nu vergelijken met die van 2016. Eerst gaat de koers langzaam omhoog, en vervolgens blijft de prijs lange tijd zijwaarts gaan. In 2016 waren er meerdere van die periodes. Volgens Crypto Michaël gaan we dit in 2020 en 2021 ook vaker zien. Daarna kan de prijs omhoog.

Wat denk jij? Staat bitcoin aan het begin van een grote stijging?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Vertaalfout: “with long sideways consolidation periods” betekent niet “en vervolgens blijft de prijs lange tijd zijwaarts gaan”, maar “met daarbinnen lange perioden waarin de prijs zijwaarts gaat”. Dat kun je zien in de grafiek van toen, en hebben we de afgelopen maanden ook meegemaakt: een plotse stijging of daling, dan een paar weken niks, dan weer een flinke verandering, dan weer wekenlang niks.

  15 september 2020
 • u kunt altijd geld verdienen op altcoins, ze zijn snel en gemakkelijk ontgonnen, in tegenstelling tot bitcoin. Krypton uit het utopia ecosysteem wordt bijvoorbeeld alleen op RAM gewonnen en wordt goedkoop verkocht.

  15 september 2020
  • Hello can you help me out i wanna try to make money for my children for later.

   Hallo zou imu me kunnen helpen om hier mee een vermogen op te bouwen want weet niet precies hoe het werkt naar wil sparen voor me kinderen hun toekomst

   16 september 2020