Luxe jacht of een Snicker? Bitcoin vergeleken met goud

Kocht je in 2009 voor 1 dollar bitcoin? Dan kon je vandaag de dag een jacht van 12,8 miljoen dollar kopen. En met een investering van 1 dollar in goud in 2009 kan je vandaag Snickers kopen. Dat is de conclusie van cryptocurrency statisticus Willy Woo.

Van 1 dollar naar 12,8 miljoen dollar

Willy Woo plaatste de grafiek op Twitter, maar ook op zijn website Woobull. Op deze website staan verschillende interactieve bitcoin koersgrafieken. De grafiek die Woo vandaag heeft gedeeld spreekt boekdelen. Een investering van 1 dollar in bitcoin toen leidt tot 12,8 miljoen dollar nu.

Volgens dezelfde grafiek is goud nu 1,66 dollar waard, wat 1,47 euro is. Dat is net genoeg om een lekkere Snickers-reep uit de automaat te halen. Ook niet verkeerd! Maar wel wat schraal in vergelijking met die mooie jacht.

Niet iedereen op Twitter vindt het een even goede vergelijking. Goud heeft zich al jaren bewezen als een waardeopslagmiddel. Bitcoin bestaat pas elf jaar, en moet zich nog bewijzen. Tot nu toe doet bitcoin dat uitstekend, de munt is uitgegroeid van een experiment tot aan een digitale valuta met een totale marktwaarde van bijna 180 miljard dollar.

Peter Schiff, kom er maar in

Willy Woo plaatste de grafiek om goudinvesteerders te stangen, maar wel met een knipoog. Vooral fervent goud-aanhanger Peter Schiff moet eraan geloven, deze investeerder laat vaak zijn (negatieve) mening horen over bitcoin.

Het is dan ook niet gek dat Woo zich direct richt tot Schiff op Twitter: ‘Ik draag deze grafiek op aan Peter Schiff. Ter ere van zijn onvermoeibare promotie van bitcoin bij zijn publiek van ‘gold bugs’, wij zijn hem voor altijd dankbaar.’

En over Peter Schiff en bitcoin gesproken, ten tijde van deze tweet was bitcoin 572 euro waard. Sindsdien is de bitcoin koers gestegen met ruim 1.400 procent! Op 21 juni 2019, toen bitcoin richting de 10.000 dollar ging, zei gebruiker Yan Pritzker simpelweg: “Dit was een erg slechte call.”

 

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.