Twitterbaas Jack Dorsey koopt wekelijks tienduizend dollar bitcoin

Jack Dorsey is de grote man bij Twitter. Daarnaast is hij ook de baas van Square, een Amerikaanse betaalservice. Hij was te gast in de podcast Tales From The Crypt van Marty Bent. Zij spraken uitgebreid over bitcoin.

Elke week tienduizend dollar

Een van de opmerkelijkste uitspraken is dat Dorsey de laatste weken, elke week voor tienduizend dollar bitcoin koopt. Dat is nu ongeveer 2,7 BTC. Hij is zeker van plan om dit patroon de komende weken vast te houden.

Mocht Dorsey het bij deze aankopen houden, dan koopt hij in een jaar tijd voor 520.000 dollar, ofwel een fractie van zijn  vermogen dat wordt geschat op 5,6 miljard dollar. In verhouding lijkt dit dus niet veel, maar het zegt wel wat over zijn strategie.

Gespreid beleggen

Dorsey koopt namelijk in voor de lange termijn, en hij doet aan dollar-cost average. Dat laatste betekent dat je op een vast moment in de week of maand voor hetzelfde bedrag inkoopt. Zo word je op de lange termijn minder geraakt door schommelingen in de koers.

Hij is wel echt een bitcoinmaximalist. Op de vraag waar zijn vertrouwen in bitcoin vandaan komt antwoordt hij: “Het internet heeft altijd een eigen valuta willen hebben maar de juiste technologie was nog niet ontwikkeld (met de juiste principes, uniform en gepassioneerde early adopters) tot tien jaar geleden.”

In een eerder gesprek met Joe Rogan verwoordde Dorsey zijn geloof nog daadkrachtiger: “Het internet zal één valuta hebben, en dat wordt bitcoin. Bitcoin is geboren op het internet, ontwikkeld op het internet, getest op het internet. Bitcoin is van het het internet.”

Wil je ook gespreid beleggen in bitcoin?

Koop dan snel bitcoin

Opmerkelijke Tweets over cryptocurrency

Alles wat Jack Dorsey deelt en doet op zijn social media platform ligt onder een vergrootglas. Zo werd hij alom geprezen omdat hij meedeed aan de Lightning Torch. Geen idee wat dit is? Wij schreven hier eerder een uitleg over.

Een ander mooi voorbeeld was toen een fan van Justin Sun en zijn coin Tron aan hem vroeg wat hij van Tron vond. Dorsey’s antwoord: ‘love the movie.’

En toen hem werd gevraagd wat hij van bitcoin cash vond zei Dorsey ‘hell no!’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.