Japan wil voorop lopen met acceptatie van bitcoin, is al een legale betaalmethode

In de Japanse hoofdstad Tokyo is FINSUM 2019 van start gegaan. Dit is een driedaags evenement over fintech, blockchain, crypto en de toekomst van finance. Mediabedrijf NIKKEI INC en het Japanse Financial Services Agency (FSA) organiseren het evenement.

Bitcoin en lightning network

De eeuwige bitcoin optimist Anthony ‘Pomp’ Pompliano is ook van de partij. Hij gaf een keynote genaamd: De toekomst van geld definiëren. Na een dag vol panels, toespraken en netwerken sprak Pomp op de eerste dag van het evenement nog met twee managers van de Financial Services Agency. Hij sprak met de grote baas Toshihide Endo en de directeur van Fintech en Innovatie Jumpei Miwa.

En wat blijkt? Beide heren zijn enthousiast over bitcoin. Ook zijn ze beiden voorstander van het Lightning Network. Volgens een tweet van Pomp is de FSA als organisatie pro-bitcoin en lightning network.

Hij onderbouwde ook waarom beide heren fan zijn:

Ze hebben een vrij duidelijk regelgevingskader, ze willen Bitcoin / LN zien slagen, ze hebben me specifiek verteld dat ze denken dat open netwerken zullen winnen, en ze hopen een wereldleider te worden in het overnemen van beide aspecten van de technologie.

Gecontroleerde handel

De Nikkei Asian Review sprak eerder met iemand van de FSA. De FSA let scherp op de secundaire handel in de crypto-wereld en de naleving van voorschriften ter bestrijding van het witwassen van geld. “We promoten bitcoin, maar alleen als de handel gecontroleerd is” wordt geciteerd door de Nikkei Asian Review.

Ook data suggereert dat bitcoin immens populair is in Japan. Bitcoin wordt voor 74 procent gekocht met Amerikaanse dollars. De Japanse Yen staat op de tweede plek, liefst 17 procent van alle bitcoins worden tegen de Yen verhandeld. Ter referentie, de euro staat op de vierde plek, met maar 1,8 procent.

Niet gek, want de Japanse wetgeving is zo ingericht dat bitcoin aantrekkelijk is om te bezitten. In 2017 keurde het land een wet goed die bitcoin als een legale betaalmethode erkent. Dit ging wel gepaard met strenge regels: cryptobrokers en beurzen moeten voldoen aan regels omtrent anti-witwas (AML) en know your customer (KYC).


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.