Categorieën: Bitcoin nieuws

Japan wil voorop lopen met acceptatie van bitcoin, is al een legale betaalmethode

In de Japanse hoofdstad Tokyo is FINSUM 2019 van start gegaan. Dit is een driedaags evenement over fintech, blockchain, crypto en de toekomst van finance. Mediabedrijf NIKKEI INC en het Japanse Financial Services Agency (FSA) organiseren het evenement.

Bitcoin en lightning network

De eeuwige bitcoin optimist Anthony ‘Pomp’ Pompliano is ook van de partij. Hij gaf een keynote genaamd: De toekomst van geld definiëren. Na een dag vol panels, toespraken en netwerken sprak Pomp op de eerste dag van het evenement nog met twee managers van de Financial Services Agency. Hij sprak met de grote baas Toshihide Endo en de directeur van Fintech en Innovatie Jumpei Miwa.

En wat blijkt? Beide heren zijn enthousiast over bitcoin. Ook zijn ze beiden voorstander van het Lightning Network. Volgens een tweet van Pomp is de FSA als organisatie pro-bitcoin en lightning network.

Hij onderbouwde ook waarom beide heren fan zijn:

Ze hebben een vrij duidelijk regelgevingskader, ze willen Bitcoin / LN zien slagen, ze hebben me specifiek verteld dat ze denken dat open netwerken zullen winnen, en ze hopen een wereldleider te worden in het overnemen van beide aspecten van de technologie.

Gecontroleerde handel

De Nikkei Asian Review sprak eerder met iemand van de FSA. De FSA let scherp op de secundaire handel in de crypto-wereld en de naleving van voorschriften ter bestrijding van het witwassen van geld. “We promoten bitcoin, maar alleen als de handel gecontroleerd is” wordt geciteerd door de Nikkei Asian Review.

Ook data suggereert dat bitcoin immens populair is in Japan. Bitcoin wordt voor 74 procent gekocht met Amerikaanse dollars. De Japanse Yen staat op de tweede plek, liefst 17 procent van alle bitcoins worden tegen de Yen verhandeld. Ter referentie, de euro staat op de vierde plek, met maar 1,8 procent.

Niet gek, want de Japanse wetgeving is zo ingericht dat bitcoin aantrekkelijk is om te bezitten. In 2017 keurde het land een wet goed die bitcoin als een legale betaalmethode erkent. Dit ging wel gepaard met strenge regels: cryptobrokers en beurzen moeten voldoen aan regels omtrent anti-witwas (AML) en know your customer (KYC).


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Chainlink waarde stijgt na nieuws rente op BlockFi

BlockFi heeft op Twitter aangekondigd LINK toe te voegen aan hun platform. Link is het…

8 uur geleden

Kunstenaar Damien Hirst accepteert Bitcoin en Ethereum

De wereldberoemde Britse kunstenaar Damien Hirst zegt dat hij Bitcoin en Ethereum accepteert als betaling…

10 uur geleden

Bitcoin: van betaalsysteem, naar digitaal goud en in potentie internationale handelsvaluta

De Amerikaanse bank Citi heeft een nieuw rapport geschreven waarin staat dat Bitcoin de standaardvaluta…

12 uur geleden

MIT haalt miljoenen op om Bitcoin te beschermen en te zorgen dat ontwikkeling nooit gecentraliseerd wordt

Het Digital Currency Initiative (DCI) van het MIT Media Lab heeft 4 miljoen dollar opgehaald.…

14 uur geleden

Bitcoin begint maand met een knaller, op naar 58.000 dollar?

Bitcoin begint de maand met een knaller, de cryptocurrency is met bijna 4.300 dollar (3.583…

16 uur geleden

95 miljoen gebruikers kunnen nu met Bitcoin en Ethereum betalen bij honderdduizenden Japanse winkels

De Japanse e-commercegigant Rakuten heeft aangekondigd dat klanten cryptocurrency kunnen gebruiken op hun platform. Wellicht ken…

18 uur geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct