Categorieën: Bitcoin nieuws

Japan wil voorop lopen met acceptatie van bitcoin, is al een legale betaalmethode

In de Japanse hoofdstad Tokyo is FINSUM 2019 van start gegaan. Dit is een driedaags evenement over fintech, blockchain, crypto en de toekomst van finance. Mediabedrijf NIKKEI INC en het Japanse Financial Services Agency (FSA) organiseren het evenement.

Bitcoin en lightning network

De eeuwige bitcoin optimist Anthony ‘Pomp’ Pompliano is ook van de partij. Hij gaf een keynote genaamd: De toekomst van geld definiëren. Na een dag vol panels, toespraken en netwerken sprak Pomp op de eerste dag van het evenement nog met twee managers van de Financial Services Agency. Hij sprak met de grote baas Toshihide Endo en de directeur van Fintech en Innovatie Jumpei Miwa.

En wat blijkt? Beide heren zijn enthousiast over bitcoin. Ook zijn ze beiden voorstander van het Lightning Network. Volgens een tweet van Pomp is de FSA als organisatie pro-bitcoin en lightning network.

Hij onderbouwde ook waarom beide heren fan zijn:

Ze hebben een vrij duidelijk regelgevingskader, ze willen Bitcoin / LN zien slagen, ze hebben me specifiek verteld dat ze denken dat open netwerken zullen winnen, en ze hopen een wereldleider te worden in het overnemen van beide aspecten van de technologie.

Gecontroleerde handel

De Nikkei Asian Review sprak eerder met iemand van de FSA. De FSA let scherp op de secundaire handel in de crypto-wereld en de naleving van voorschriften ter bestrijding van het witwassen van geld. “We promoten bitcoin, maar alleen als de handel gecontroleerd is” wordt geciteerd door de Nikkei Asian Review.

Ook data suggereert dat bitcoin immens populair is in Japan. Bitcoin wordt voor 74 procent gekocht met Amerikaanse dollars. De Japanse Yen staat op de tweede plek, liefst 17 procent van alle bitcoins worden tegen de Yen verhandeld. Ter referentie, de euro staat op de vierde plek, met maar 1,8 procent.

Niet gek, want de Japanse wetgeving is zo ingericht dat bitcoin aantrekkelijk is om te bezitten. In 2017 keurde het land een wet goed die bitcoin als een legale betaalmethode erkent. Dit ging wel gepaard met strenge regels: cryptobrokers en beurzen moeten voldoen aan regels omtrent anti-witwas (AML) en know your customer (KYC).


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Ledger, BRD en andere bitcoin wallets wellicht slachtoffer van hack BigSpender

Onderzoekers van het Israëlische ZenGo hebben alle bitcoin gebruikers gewaarschuwd voor een nieuwe kwetsbaarheid in…

6 uur geleden

Activiteit op blockchain van bitcoin sinds 20.000 dollar niet zo hoog geweest

Het aantal actieve dagelijkse bitcoin adressen is gestegen tot 1,07 miljoen volgens cryptocurrency data provider Santimnet.…

8 uur geleden

Japanse centrale bank heeft Proof of Concept voor digitale Yen

De Bank of Japan kondigde gisteren aan dat zij met een CBDC experimenteren om de…

10 uur geleden

Komiek Bill Burr wil bitcoin kopen na podcast met Anthony Pompliano

Comedian Bill Burr heeft het licht gezien nadat Anthony Pompliano voorbeeld na voorbeeld gaf over…

1 dag geleden

99% van alle transactiekosten worden betaald voor Bitcoin en Ethereum

Is mining anno 2020 lucratief? Dat hangt af van de cryptocurrency die je wilt minen.…

1 dag geleden

Deze 5 nationale valuta’s zijn minder waard dan 1 honderd miljoenste bitcoin (sat)

Gisteren schreven wij over het belang van bitcoin bij hyperinflatie. De situatie in Libanon, Venezuela…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!