Binance opent kantoor in Malta na waarschuwing Japanse financiële autoriteit

De Japanse Financiële Autoriteit (Financial Service Agency) heeft de Chinese cryptocurrency exchange Binance een officiële waarschuwing gegeven. De cryptobeurs heeft zich namelijk niet ingeschreven bij de financiële autoriteit en is daardoor niet bevoegd om zich te richten op Japanse investeerders. Dit blijkt uit een document dat zij gisteren hebben gepubliceerd op hun website. Enkele uren later volgde het nieuws dat Binance een vestiging in Malta gaat openen. 

De waarschuwing komt niet uit de lucht vallen. Gisteren was er namelijk even onduidelijkheid in de bitcoingemeenschap: het Japanse nieuwsblad Nikkei schreef dat Binance strafrechtelijk vervolgd zou worden door de Japanse financiële autoriteit. Zhoa Changpeng, de CEO van Binance, reageerde hier vrijwel direct op:

Waarschuwing

Op dit moment heeft Binance dus toch een waarschuwing ontvangen, maar uit het document is niet duidelijk dat de exchange ook daadwerkelijk strafrechtelijk wordt vervolgd. Het nieuws komt hoe dan ook op een ongunstig moment voor de cryptocurrency ruilbeurs, die onlangs nog gehackt is. Zhoa Changpeng benadrukt op zijn Twitterpagina echter dat de gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over de toekomst:

‘Er is geen reden tot zorgen. Sommige negatieve berichten blijken vaak op de lange termijn positief te zijn. Chinezen hebben hier een spreekwoord voor. Nieuwe (vaak betere) kansen komen altijd naar voren in tijden van verandering.’ 

Malta

Dezelfde dag nog verscheen het nieuws dat Binance een nieuwe vestiging opent in Malta. De verhuizing lijkt verband te houden met de waarschuwing vanuit Japan. De minister-president van Malta is in ieder geval enthousiast over de komst van Binance:

Hierna reageerde de CEO van Binance op de tweet van de minister-president van Malta:


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.