Je bent nog op tijd, want dit is wanneer Bitcoin echt gaat knallen

Het universum kent veel onbeantwoorde vragen: waar komt het leven vandaan? Waar speelt Xavi Simmons volgend jaar? Ben ik nog op tijd om Bitcoin te kopen? Die laatste vraag is natuurlijk het belangrijkste en wordt om de zoveel tijd weer gesteld.

Arthur Hayes, directeur van BitMex, weet wanneer Bitcoin vuurwerk kan verwachten, en suggereert dat je nu nog op tijd bent.

Wanneer negeerde je Bitcoin voor het eerst?

Voordat we naar de woorden van Hayes gaan, eerst een mooie post van Michiel Brunet de Rochebrune. Deze Nederlandse Bitcoin specialist deelde onderstaande afbeelding op LinkedIn en verwoord dezelfde vraag op een speelse manier.

Want elke keer dat je jezelf afvraagt of je op tijd bent om Bitcoin te kopen, en je besluit weer niet te kopen, dan negeer je Bitcoin.

Geldprinter gaat aan en dat is goed voor Bitcoin

Terug naar Hayes, hij heeft een essay geschreven waarin hij een soort tijdlijn voor Bitcoin uitstippelt. Volgens de oprichter van BitMEX zal de Fed waarschijnlijk geld moeten drukken om rente te betalen over reservesaldi, waardoor de liquiditeit in het systeem toeneemt. Hayes voorspelt dat vermogende activahouders die rentebetalingen van de Fed hebben ontvangen, met de opbrengst risicovolle activa zullen kopen.

‘Al deze betaalde rente is in feite een stimuleringsprogramma voor rijke vermogensbezitters. Wat doen vermogende vermogensbezitters als ze meer geld hebben dan ze nodig hebben? Ze kopen risicovolle activa. Goud, Bitcoin, AI-technologieaandelen, enz. zullen allemaal profiteren van deze ‘rijkdom’ die door de overheid wordt gedrukt en als rente wordt uitgedeeld.’

Eind 3e kwartaal 2023 knalt Bitcoin

Wanneer gaat dit allemaal gebeuren? Hayes gelooft dat het einde van het 3e kwartaal en vroege 4e kwartaal van dit jaar vuurwerk zal opleveren voor de Bitcoin koers.

‘Ik verwacht dat Bitcoin hier stand zal houden. Ik geloof niet dat we 20.000 dollar opnieuw zullen testen of ook maar in de buurt zullen komen. Terwijl het geld langzaam de wereldwijde markten voor risicoactiva binnendruppelt, zal er een sterke basis van steun ontstaan.’

‘Naarmate meer en meer experts beginnen te praten over wat er gebeurt met de miljarden dollars die door de Fed en het Amerikaanse ministerie van Financiën zijn gedrukt en als rente zijn uitgedeeld, zal het weer algemeen bekend worden dat de gelddrukker brrr gaat. En als de printer brrr gaat, gaat Bitcoin boem!’

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • ik verwacht al enkele jaren dat de bitcoin gaat dalen tot de $12000 en dan pas moeten we bijkopen en daarna gaat de bitcoin stijgen tot de 1,2 miljoen en daarna tot zon 10 miljoen

  3 juni 2023
  • keep on dreaming

   4 juni 2023
  • Wat snuif jij precies?

   4 juni 2023
   • hopium

    8 juni 2023
  • nico, als je gelooft dat het 1.2 mil word kun je net zogoed nu al bij kopen toch?

   zoals we in brabant zeggen. ge wit ut ooit nooit niet.

   4 juni 2023
  • Nico bedankt voor de tip. ik wacht tot Bitcoin op 12000 staat.
   In Dollars.
   Maar ik denk dat btc na de 1,2 miljoen eerst nog de 3 miljoen of zelfs 4 miljoen zal aantikken voordat ie naar 10 miljoen gaat.
   Ik hoop wel dat het 10 miljoen Euro wordt ipv Dollar!

   8 juni 2023
 • Ik denk dat bitcoin altijd een gok model blijft.
  met hoge pieken en diepe daten.
  Net als de euro en dollar goud blijft onzeker.

  4 juni 2023
 • hoeveel bullshit er toch verteld wordt op deze site is ongeloofelijk

  4 juni 2023
 • lol arie

  4 juni 2023
 • Blijft een raar vak, dat glazen bol kijken. Niet serieus te nemen.

  5 juni 2023
 • gaat ie (weer) knalle… ech waar!!
  wanneer btc niet de wereldmunt wordt zoals Satoshi voor ogen had, dan is het game over.

  5 juni 2023
 • die het bestaan van bitcoin ontkent en wat het kan betekenen mist de bal.

  5 juni 2023
 • dive dive dive..

  5 juni 2023
 • Binance aangeklaagd en BTC krijgt weer een klap, hoe krijgen ze BTC kapot😉

  5 juni 2023
 • ja jullie weten het allemaal zo goed. pfff..toekomst voorspellen is moeilijk. feit is wel dat bitcoin het beter doet dan wat dan ook sinds het op de markt is. het is beter als goud. goud kun je meer van vinden. bitcoin niet

  6 juni 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.