Bitcoin geen 1 miljoen dollar in 2020: ‘Ik ga het niet opeten’

John McAfee komt terug op zijn weddenschap van eind 2017. Toen zei McAfee dat bitcoin eind 2020 een miljoen dollar waard zou worden. Gebeurt dat niet, dan zou hij zijn geslachtsdeel opeten.

Nu is het 2020, en voelt McAfee waarschijnlijk de druk van zijn uitspraak:

Het was allemaal een list

In zijn tweet vertelt McAfee dat zijn voorspelling een list was om meer gebruikers te werven. Waarschijnlijk verwijst hij daarmee naar zijn eigen platform, een decentrale beurs om te handelen in cryptocurrency’s.

Die list heeft gewerkt, veel nieuwsplatforms hebben geschreven over zijn voorspelling. En ja, ook wij hebben meerdere artikelen over hem geschreven.

Bitcoin is Ford Model T

Volgens John McAfee is bitcoin een ouderwetse technologie. ‘Nieuwere blockchains’ hebben volgens hem meer mogelijkheden op het gebied van privacy, smart contracts, gedistribueerde apps en meer. Daarmee doelt hij waarschijnlijk op altcoins, denk bijvoorbeeld aan EOS, Stellar en Monero.

McAfee gelooft niet dat bitcoin de toekomst is, hij vergelijkt bitcoin met de Ford T. Dat is de allereerste auto die in massaproductie genomen is. De Ford T was revolutionair, maar werd daarna ingehaald door andere modellen auto’s. McAfee verwacht dat bitcoin hetzelfde lot wacht.

1 miljoen dollar is misschien ook wat optimistisch

Maar heeft John McAfee nog kans om gelijk te krijgen met zijn voorspelling? Het lijkt er op dit moment niet op. Deze website houdt bij hoeveel bitcoin nog moet stijgen voordat McAfee’s voorspelling uitkomt. Als bitcoin eind 2020 een miljoen dollar is, dan zou de koers nu op ongeveer 175.000 dollar moeten staan. Dat is nu nog ver weg.

En over voorspellingen gesproken, durfkapitalist Tim Draper gelooft nog steeds dat bitcoin na de block halving kan stijgen naar 250.000 dollar. Daarvoor noemt hij verschillende redenen, onder andere de groei van het Lightning Network en de adoptie onder vrouwen.

Wat denk jij dat de bitcoin koers wordt eind 2020? Laat het weten in een reactie!


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Wat een lul verhaal als je al zegt ik eet myn … op als zo iemand neem je echt niet serieus schaadt alleen maar doe normaal als bitcoin rond mei op 12.000 tot 15.00 0 staat is het al fantastisch en dit is reeeeeeel snap niet dat jullie dit publiceren tart alle wetten had jullie iq hogrt ingeschat. mvg. Aad,

  6 januari 2020
 • Droplul

  7 januari 2020
 • Beste Aad,

  Ik begrijp je reactie en ik ben het met je eens, maar omdat in jouw bericht elke vorm van interpunctie ontbreekt betekent dit mijns inziens dat je erg chaotisch denkt. Je typt je bericht alsof het één lange zin is. Hierdoor heb ik de indruk dat je mij als lezer inschat als een ongeschoold geval.

  Dat vind ik erg jammer.

  Groetjes Ruud

  7 januari 2020
 • Dat is natuurlijk koffiedik kijken, maar ik hoop en ‘denk ‘ , dat de koers op 31 december 2020 op € 11750 staat.
  Lijkt me een redelijk bescheiden koers.
  Heb zelf een bescheiden bedrag van ruim 10 miljoen satoshis, dus een winstje van ruim €100 ben ik al dik tevreden mee.
  We zien wel.?

  10 januari 2020
 • Beste Ruud je zegt ben het met je eens en dan zeg je …. heb al die informatie niet nodig met al die grafieken bitcoin staat gewoon voor mei op 12000, tot 15000. e dan verkopen en later weer inkopen anders kom een biertje drinken hier op gran canaria best gezellie. m.v.g. Aad

  17 januari 2020