Duitser Jörg Molt beweert bitcoin bedenker Satoshi te zijn, klopjacht op Twitter

Velen hebben geprobeerd om de mythe rondom de anonieme identiteit van Satoshi Nakamoto te doorbreken. Een bekend voorbeeld is de Australische zakenman Craig Wright, die al jaren roept de man achter bitcoin te zijn. En nu is er opnieuw iemand opgedoken die beweert Satoshi te zijn, de Duitser Jörg Molt.

Satoshi of scammer?

Volgens eigen zeggen is Molt de ‘co-founder’ van bitcoin, en dus niet per se Satoshi. Op zijn LinkedIn pagina staat dat hij daar al vanaf 1994 mee bezig is. Ook claimt Molt dat hij 250.000 bitcoin heeft.

Maar de bitcoin community gelooft daar niet zo in. Molt is met Andreas Antonopoulos op de foto geweest, en dat heeft voor hem niet goed uitgepakt. Antonopoulos via Twitter: ‘Blijkbaar is er een Duits persoon genaamd Jörg Molt die deze selfie laat zien en mensen vertelt dat wij vrienden zijn. Dat is een leugen. Ik ken hem helemaal niet.’

Hij gaat verder: ‘Ook hoorde ik van anderen dat hij claimt de mede-oprichter van bitcoin te zijn en dat hij duizenden bitcoins bezit. Dat is ook een leugen.’

Klopjacht op Molt na conferentie

Jörg Molt was aanwezig bij het World Crypto Conference in Las Vegas, deze bijeenkomst werd gehouden van 29 oktober tot en met 31 oktober. Hij sprak op die conferentie als de mede-oprichter van bitcoin.

Daar werd hij gespot door de oplettende Twitteraar Kenneth Bosak. Bosak wijst naar achteren en zegt: ‘Deze man hier achter me, is een f**king scammer!’

Op de tweet van Bosak kwamen veel positieve reacties vanuit de community. Veel bitcoinners vinden de actie van Bosak moedig. Ook is dit volgens hen een waarschuwing dat je niet iedereen blind kan vertrouwen.

Inmiddels heeft Molt zijn Twitter-account verwijderd en zijn zijn tweets niet meer zichtbaar. Ook heeft het World Crypto Conference het profiel van Jörg Molt offline gehaald op de website van de conferentie.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Als je wat meer onderzoek doet naar deze dubieuze persoon, dan zal je zien dat er nóg meer shit naar voren gaat komen. Wij zijn de (niet zo) beste man ook een aantal keer tegen gekomen. Een rode draad hierin is dat hij alles bij elkaar liegt. Heel goed dat er nu massaal vanuit de community aandacht voor deze bedrieger is.

    5 november 2019