JPMorgan: ‘Institutionele partijen voorkomen correctie Bitcoin’

JPMorgan blijft positief over de toekomst van bitcoin. Volgens analisten van de Amerikaanse bank kan de bull run van bitcoin ten koste gaan van de koers van goud. In een interview met Bloomberg vertelt analist Nikolaos Panigirtzoglou over de rol van institutionele partijen in de toekomst van bitcoin.

Institutionele partijen moeten correctie voorkomen

JPMorgan meld dat het vermogen van Grayscale Bitcoin Trust is gestegen van 2 miljard dollar begin december vorig jaar naar 13,1 miljard dollar nu. Dat komt omdat Grayscale voortdurend in bitcoin investeert, maar ook omdat de bitcoin koers is verdrievoudigd in 2020.

Volgens analist Nikolaos Panigirtzoglou stroomt er elke maand ongeveer 1 miljard dollar in het fonds van Grayscale.

De afgelopen weken is de bitcoin koers flink gestegen, en analisten zien dan ook dat bitcoin overbought is. Dat betekent dat een correctie binnenkort mogelijk is. Maar komt er ook een correctie? Dat is afhankelijk van institutionele partijen zoals Grayscale:

“De instroom van investeringen in bitcoin is op dit moment te groot om voor daghandelaren een negatief momentum te creëren.” Wel waarschuwt JP Morgan: mochten institutionele partijen om wat voor reden dan ook minder investeren in bitcoin, dan is een correctie zoals in de tweede helft van 2019 mogelijk.

Voorlopig lijkt het er echter niet op dat institutionele partijen de hand op de knip houden. Vandaag investeerde beursgenoteerd bedrijf MicroStrategy bijvoorbeeld nog 650 miljoen dollar in bitcoin.

JPMorgan positief over bitcoin

JPMorgan is een van de weinige Wall Street-banken die voorspelt dat er een verschuiving in allocaties zit aan te komen van goud naar bitcoin. Eerder deze maand voorzag Panigirtzoglou dat de stijging van bitcoin ten koste gaat van de groei van de goudkoers:

“De adoptie van bitcoin door institutionele partijen is nog maar net begonnen, terwijl de adoptie van goud door dezelfde institutionele investeerders al verder gevorderd is.”

Met andere woorden, bitcoin heeft nog meer ruimte om te groeien.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Er staat een fout in het artikel. MicroStrategy heeft 650 miljoen geinvesteerd en niet miljard.

    21/12/2020