JPMorgan gelooft dat bitcoin momenteel ondergewaardeerd is

Ondanks het bearish sentiment in de cryptomarkt, zijn de strategen van de grote Amerikaanse zakenbank JPMorgan wel te spreken over bitcoin. Volgens de strategen van de bank is bitcoin momenteel zwaar ondergewaardeerd, en is het wachten op een stevige opleving van de koers. De laatste periode heeft bitcoin vooral veel moeite om de psychologische grens van 30.000 dollar te herpakken.

Bitcoin 38.000 dollar waard

In een recent rapport schrijven de investeringsgoeroes van de bank dat de daadwerkelijke waarde van bitcoin momenteel op 38.000 dollar (36.100 euro) ligt. Daarnaast laat het terloops weten dat bitcoin de plaats van vastgoed heeft ingepikt in hun portfolio voor alternatieve assets.

“De afgelopen maand in de cryptomarkt lijkt meer op capitulatie dan wat we in januari en februari zagen. Als we vooruitkijken, dan zien we veel opwaarts potentieel voor bitcoin en de cryptomarkt in het algemeen”, aldus de analisten in het op woensdag gepubliceerde rapport. In het rapport werd ook aandacht besteed aan het macro-economische klimaat waarin bitcoin zich beweegt.

De macro-economische donderwolken

Ook bij JPMorgan kunnen ze immers niet om de macro-economische donderwolken heen die momenteel boven de markt hangen. De analisten van de bank constateren dat de inflatie overal ter wereld oploopt. Het verhogen van de rente door centrale banken – om deze inflatie te bevechten – zal geen positieve impact op de markten hebben. Een hogere rente betekent dat kapitaal duurder is en dat zorgt voor een drukkend effect op de economie.

Duurder kapitaal maakt de marges van bedrijven kleiner en dat zien we overal in de markten terug. De hogere rente dwingt mensen om beter op hun geld te letten. In vergelijking met de traditionele financiële markten heeft de cryptomarkt het zwaar met deze omstandigheden. Vanaf de all-time high zijn de meeste munten tenminste 50 procent verloren. JPMorgan is er echter van overtuigd dat dit ook betekent dat dit meer ruimte voor koerswinst geeft dan in andere markten als vastgoed.

JPMorgan over het Terra-drama

In het rapport bespreekt JPMorgan ook de ineenstorting van het Terra-ecosysteem dat de volledige cryptomarkt onder druk zette. Volgens de investeringsbank is het falen van dit grote project geen reden voor de grote jongens om minder geld in de industrie te investeren. Verder is het interessant om te lezen dat JPMorgan, hoewel het veel potentie ziet in de cryptomarkt, de markt voor “alternatieve assets” momenteel als “te licht” kwalificeert.

De grote investeringsbank is niet de enige die veel opwaarts potentieel ziet voor de cryptomarkt op de korte termijn. In gesprek met CoinDesk TV geeft ook Grayscale CEO Michael Sonnenshein aan optimistisch te zijn over de komende periode. “Ik denk dat we op de korte termijn onze bodem vinden”, aldus Sonnenshein.

Dat de CEO van Grayscale dit zegt komt niet geheel als een verrassing, aangezien het hele bedrijf om de cryptosector heen gebouwd is. De beroemde Grayscale Bitcoin Trust van het bedrijf heeft meer dan 600.000 bitcoin in beheer. Dat is ook het fonds waar Grayscale al lange tijd een spot bitcoin ETF van probeert te maken. De eerstvolgende deadline, wat betreft het toelaten van deze ETF op de Amerikaanse markt, staat voor de SEC op 6 juli.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.