Justin Sun loog, Warren Buffet: ‘Ik heb geen bitcoin of cryptocurrency’

Een paar weken terug dineerde TRON-oprichter Justin Sun met Amerikaans zakenman Warren Buffet. Sun betaalde maar liefst 4,5 miljoen dollar om te mogen dineren met Buffet. Dat bedrag ging naar het goede doel, het helpen van daklozen aan eten in San Fransisco.

Justin Sun ging vol goede moed naar het diner, met het idee om Warren Buffet te overtuigen van het nut van cryptocurrency. Maar wat blijkt nu: Warren Buffet heeft nooit bitcoin gekregen, ondanks dat Sun dat eerder wel beheerde. Dat vertelde de Amerikaanse zakenman in een recent interview met CNBC.

Buffet: ‘Cryptocurrency’s hebben geen waarde’

Warren Buffet ontkent alle uitspraken van Justin Sun.  Op de vraag of Justin Sun hem heeft overtuigd antwoordt hij dan ook het volgende:

“We hadden een fijne ontmoeting, maar cryptocurrency heeft in principe geen waarde. Cryptocurrency produceert namelijk niets.”

Hij gaat verder: “Wat er gebeurt is dat je een cryptocurrency koopt, en hoop dat die in waarde stijgt. Daarna kan je het verkopen, maar dan zit iemand anders ermee. Maar als we het over waarde hebben, zero.”

Buffet heeft geen bitcoin

Vervolgens vroeg de verslaggever hoe het was om bitcoin te hebben moest Buffet lachen: “Ik heb geen bitcoin of cryptocurrency, en zal dat ook nooit bezitten. Geen enkel bedrijf van ons doet iets met cryptocurrency.”

Ten slotte gooit Buffet nog een cliché op tafel: “Ik zou niet weten waar bitcoin voor gebruikt moet worden. Ik denk dat bitcoin nog het meest wordt gebruikt om illegaal geld te versturen. Dat is de economische bijdrage van bitcoin aan de maatschappij.”

Heeft Justin Sun dan alles bij elkaar gelogen?

Aan de tweets van Justin Sun te zien leek het erop dat Warren Buffet overtuigd was van cryptocurrency. Vooral deze twee tweets lijken iets heel anders te zeggen dan wat Buffet in het interview met CNBC zei. Wie heeft er nu gelijk?

Buffet lijkt dus niet van mening te zijn veranderd. En eigenlijk was dat ook wel te verwachten, gezien zijn eerdere uitspraken over bitcoin. Eerder noemde de zakenman bitcoin bijvoorbeeld al ‘rattengif in het kwadraat’.

Tja, probeer dat maar eens om te draaien.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Meneer Buffett, als de koers van je aandelen stijgt en je ze verkoopt, zit een ander er dan ook niet mee…..?
  In een lezing over kunstmatige intelligentie en de toekomst van technologie, vertelde een Nederlandse hoogleraar die wekelijks naar de VS vliegt om te doceren aan de MIT( technische universiteit Michigan); dat bitcoins e.d. alleen nuttig zijn voor (witwas)criminelen….!!! WAT ONGENUANCEERD voor iemand met zo’n goed verstand en dito functie……. Dat geld ook voor this guy Wallen Buffett!

  24 februari 2020
 • Buffet doet een uitspraak die 99% van de bevolking niet begrijpt. Vervang cryptocurrency door geld. Geld produceert ook niets, mensen wel. Geld is de grootste leugen die ze de mensen wijsmaken zodat zij blijven werken voor de 1% zoals Buffet.

  25 februari 2020
 • Wat een stupide opmerking van meneer Buffet. Het zal de leeftijd wel zijn maar zoals Henk aangeeft geldt hetzelfde voor aandelen en derivaten. Daar wordt ook niks mee geproduceerd.. Daarentegen biedt een ripple met haar xrp en odl wel degelijk een oplossing voor een bestaand probleem!
  De woorden van deze hoogbejaarde meneer neem ik met een grote korrel zout!

  26 februari 2020