Wanneer zijn we klaar met Justin Sun?

Onlangs is Justin Sun, oprichter van TRON en CEO van BitTorrent onder vuur komen te liggen vanwege het annuleren van zijn lunch met miljardair Warren Buffett. Hij won deze lunch door meer dan vier miljoen dollar te doneren aan een goed doel.

De verwachtingen voor deze lunch waren hoog, omdat Warren Buffett een uitgesproken no-coiner is. Uiteindelijke heeft Sun de lunch afgezegd vanwege nierstenen, maar deze reden werd door velen in twijfel getrokken.

Wat is zijn bijdrage nou?

Ook staat Sun in de schijnwerkers voor zijn vermeende betrokkenheid bij een Ponzifraude, dit heeft weer geleid tot hevige protesten bij een kantoor van TRON.

Volgens Adam James van BeinCrypto.com zijn dit slechts voorbeelden die illustreren dat Justin Sun eigenlijk maar weinig substantieels toevoegt, maar dat hij vooral veel blaft.

Let’s be real for a moment. Justin Sun heeft heel weinig gedaan voor de blockchain- en cryptocurrency industrie, afgezien van onophoudelijke marketing van zichzelf en zijn projecten op social media. TRON heeft nauwelijks bewezen iets te kunnen, buiten wat gokspelletjes, en lijkt heel ver weg van een bijdrage aan het nieuwe internet.

James begint bij het begin, de whitepaper. Op het moment van publiceren werd Sun al beschuldigd van plagiaat. En niet door de minste personen, zelfs Vitalik Buterin steekt de draak met TRON.

Social media spam

Ondanks de kritiek begon Sun dagelijks social media te spammen met marketing voor TRON. James hierover:

Het is nu eind juli 2019 en TRON heeft geen vooruitgang geboekt. Ok, ze hebben een mainnet, wat veel waardeloze altcoins ook hebben, en ze hebben BitTorrent overgenomen. Maar dat laatste is eigenlijk gewoon een kwestie van een cheque uitschrijven.

Oh ja, en TRON trok de controversiële stablecoin Tether naar zijn blockchain. Dit was reden voor Sun om een Tesla weg te geven, maar zelfs dat verprutste hij. Enkele insiders suggereren dat dit min of meer een poging tot witwassen was.

TRON gaat om Justin Sun

Zijn gezicht is op vrijwel elke advertentie van TRON te zien. De columnist vraagt zich dan ook af of TRON werkelijk gaat over decentralisatie en de volgende generatie van het internet, of dat TRON gaat om Justin Sun.

Wat overduidelijk is, is dat de man echt van zichzelf houdt.

Zijn volledige tirade over Justin Sun lees je hier. Hij gaat verder ook in op de koers en waarom de lunch tussen Sun en Buffett helemaal niemand wat zou moeten boeien.

Het is pijnlijk duidelijk dat alles waar Justin Sun bij betrokken is, hij alleen wordt ondersteund door proof-of-shill, een groep die baat heeft bij een hogere marktwaarde van TRON. Ook wordt hij gesteund door bots op Twitter.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.