Kim Kardashian op vingers getikt vanwege promotie Ethereum Max op Instagram

De financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk heeft Kim Kardashian op de vingers getikt voor het promoten van een shitcoin cryptocurrency. Charles Randell is de voorzitter van de Britse Financial Conduct Authority (FCA) en Payment Systems Regulator (PSR), hij noemde haar naam tijdens een gesprek over scams.

Regelgeving kan symbolisch zijn

Randell hield afgelopen week een toespraak op het Cambridge International Symposium on Economic Crime. Hij ging in op de risico’s van symbolische regelgeving en regels die mensen beschermen tegen investeringsfraude en oplichting.

‘Er is geen gebrek aan verhalen van mensen die spaargeld zijn kwijtgeraakt door in de cryptobubbel te worden gelokt met waanideeën van snel rijk worden, soms nadat ze naar hun favoriete influencers hebben geluisterd, klaar om tegen een vergoeding het vertrouwen van hun fans te beschamen.’

Grootste publiek ooit

Hij zegt dat de cryptocurrency-promotie van de influencer op Instagram het grootste publiek ooit heeft bereikt, ze heeft namelijk 250 miljoen volgers.

Om dit tegen te gaan, legde het hoofd van de FCA uit hoe internetsites advies kunnen geven over fraude en oplichting die beleggers kunnen helpen voorkomen dat ze onverstandige beslissingen nemen. Randdel wil samenwerken met online platforms die zowel consumenten als hun eigen bedrijf willen beschermen, en hij wil platformen op het matje roepen die geen actieve bijdrage leveren en het vertrouwen van hun klanten ondermijnen.

Schuld van Kim Kardashian

Randell legt de schuld bij Kardashian: ‘Dat brengt me op Kim Kardashian. Toen ze onlangs werd betaald om haar 250 miljoen Instagram-volgers te vragen om te speculeren op crypto-tokens door lid te worden van de Ethereum Max Community, was het misschien de financiële promotie met het grootste publieksbereik in de geschiedenis.’

De beroemdheid deelde een verhaal over EthereumMax in een advertentie die ze op haar Instagram-tijdlijn plaatste.

Volgens de spelregels van Instagram moet iedereen aangeven of een bepaalde post een advertentie is. Randell:

‘Ze hoefde niet te onthullen dat Ethereum Max, niet te verwarren met Ethereum, een speculatief digitaal token is dat een maand eerder door onbekende ontwikkelaars was gemaakt. Dit is een van honderden.’

Is Ethereum Max oplichting?

Uiteindelijk kon Randell niet zeggen of het specifieke token dat Kardashian pushte oplichterij was of niet. Maar hij wees er echter op dat oplichters regelmatig influencers op sociale media betalen om hen te helpen nieuwe cryptocurrency’s te pompen en te dumpen op basis van speculatie of zelfs om fictieve munten te promoten die helemaal niet bestaan.

Aan het einde van zijn toespraak zei Randell dat zelfs zonder alle oplichting, cryptocurrency zorgt voor FOMO bij klanten die zich misschien weinig bewust zijn van de risico’s.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.