Katy Perry lanceert eind dit jaar eigen NFT-collectie in samenwerking met Theta Network

Popster Katy Perry kondigde afgelopen woensdag aan een eigen NFT-collectie te lanceren in samenwerking met blockchainproject Theta. Ergens in het laatste kwartaal van dit jaar zouden deze NFT’s worden gelanceerd. Fans die interesse hebben kunnen op een speciale pagina hun e-mailadres achterlaten om op de hoogte gehouden te worden.

Wat is een NFT?

NFT is de afkorting van Non-Fungible Token, een niet-inwisselbare token. Dat is een unieke token die gekoppeld is aan een object, bijvoorbeeld een poster, tekening of videofragment. Met die token kan jij aantonen dat jij de eigenaar bent van het object. De NFT-markt kende een hoogtepunt op 13 maart, toen een digitaal kunstwerk van Beeple voor maar liefst 69,4 miljoen dollar werd verkocht.

Tegenwoordig is de markt wat afgekoeld, maar nog steeds duiken veel beroemdheden in de wondere wereld van NFT’s. De laatste in dit rijtje is dus Katy Perry, bekend van bijvoorbeeld ‘Dark Horse’ en ‘Roar’.

Samenwerking met Theta

De NFT’s zullen onderdeel zijn van Katy Perry’s tour in Las Vegas in december dit jaar. De tokens worden gelanceerd in samenwerking met Theta Network. Dit is een op blockchain gebaseerd streaming platform. Het bijzondere is dat grote bedrijven zoals Google Cloud en Sony nodes draaien voor Theta.

Volgens Coindesk zal Katy Perry’s castingbureau Creative Artists Agency ook een node draaien voor Theta. Daarnaast verwerft Katy Perry als onderdeel van de deal een aandeel in Theta Network.

Steeds meer beroemdheden

Er zijn steeds meer beroemdheden die een graantje willen meepikken als het gaat om de NFT-markt. Zo veilt rapper Jay-Z bijvoorbeeld een tokenized cover van zijn debuutalbum via internationaal veilinghuis Sotheby’s.

Of wat te denken over Paris Hilton? In een interview met CNBC in april gaf Hilton aan te werken aan een eigen NFT, in samenwerkingen met een aantal ‘ongeloofelijke artiesten’. Hilton is trouwens geen onbekende in de cryptowerld, al in augustus verkocht ze een tekening van haar kat voor cryptocurrency. De opbrengst? Maar liefst 40 ethereum, toen nog omgerekend 14.500 euro.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.