Keizer voorspelde bitcoin prijs goed in 2020, verwacht 220.000 dollar in 2021

Wall Street veteraan en bitcoiner Max Keiser zegt dat hij gelooft dat Bitcoin dit jaar een enorme rally zal ontketenen als gevolg van het losse monetaire beleid van de centrale banken.

2020 goed geraden

Twee jaar geleden maakte Keiser een nauwkeurige voorspelling dat de bitcoin koers het jaar 2020 zou eindigen rond 28.000 dollar. Zoals je hieronder kunt zien, hij zit ontzettend dicht in de buurt. Op de laatste dag van het jaar schommelde bitcoin tussen 28.000 en 29.000 dollar.

Nu het nieuwe jaar is aangebroken, wordt het tijd voor een nieuwe voorspelling. Wat verwacht Max Keiser van bitcoin in 2021?

Stijging van 550%

Tijdens een onlangs gehouden interview met Stansberry Research zegt Keiser dat hij verwacht dat bitcoin bijna 550% zal stijgen voor het einde van 2021. Hij vergelijkt dat met de huidige koers van 34.000 dollar.

‘Ik ga voor 220.000 USD per bitcoin als doel voor 2021 en dat zou ons een marktwaardering van 4 biljoen dollar opleveren, wat volgens mij een goede doelstelling voor 2021 is. We gaan goud inhalen. Dat zou ons tot niet de helft van de goudwaardering brengen, maar dicht bij de goudwaardering komen.’

Centrale Banken vallen

‘Ik denk dat de katalysator zal zijn, zoals ik al zei, een grote centrale bank die failliet gaat en dat het drukken van geld absoluut naar Weimar Republiek gaat.’

Keiser voorspelt ook onrust in de macro-economie. Hij verwacht dat een van de grote centrale banken komend jaar zal instorten.

‘Een van mijn voorspellingen zal zijn dat een van de belangrijkste centrale banken ter wereld in 2021 zal instorten. Ze hebben een hoge schuldenlast.’

Weg met fiatgeld

Hij denkt dat bitcoin hier volop van gaat profiteren:

‘Deze banken hebben een hefboomwerking van 50, 60, 70 op één… Een van hen zal in 2021 instorten en dat zal een lawine veroorzaken. Weg met fiatgeld en papiergeld en de grootste begunstigde daarvan zal Bitcoin zijn. Dat is een van de katalysatoren voor de prijsstijging van Bitcoin in 2021.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.