Krijgt VS een president die pro Bitcoin is? En nee, niet Trump of Biden

Robert F. Kennedy Jr. is een Amerikaanse presidentskandidaat voor 2024, en hij staat bekend als een fervent voorstander van Bitcoin.

Wie is deze Kennedy?

Robert Francis Kennedy Jr., geboren op 17 januari 1954, is een Amerikaanse milieuadvocaat, schrijver en uiteraard lid van de Kennedy-familie. Hij is namens de Democratische Partij een van de presidentskandidaten voor 2024.

Kennedy wordt echter gezien als een controversiële figuur vanwege zijn anti-vaccinatiepropaganda en gezondheidsgerelateerde complottheorieën. Hij is de zoon van voormalig Amerikaans procureur-generaal Robert F. Kennedy en neef van president John F. Kennedy.

Kennedy bezorgd om crypto van centrale bank

Op 5 mei 2023 heeft Kennedy zijn bezorgdheid geuit over de mogelijke impact van centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s) op individuele vrijheid, democratie en financiële privacy via een reeks tweets. Zonder dat hij het weet, is dat voor ons natuurlijk een passende datum om het onderwerp vrijheid te behandelen.

Kennedy’s verzet tegen CBDC’s komt voort uit zijn overtuiging dat ze gebruikt kunnen worden om het financiële leven van mensen te controleren, vooral als er politieke onenigheid is. Hij haalde voorbeelden aan van particuliere bedrijven zoals PayPal, Visa en Mastercard, die actie hebben ondernomen tegen individuen of organisaties onder politieke druk of uit angst voor regelgevende repercussies.

Regeringen kunnen te machtig worden zegt Kennedy

Als fervent verdediger van democratie en individuele rechten, ziet Kennedy het potentieel van CBDC’s om door regeringen te worden misbruikt als een instrument om afwijkende meningen te onderdrukken en de economie te beheersen.

De digitalisering van valuta en de opkomst van CBDC’s zouden regeringen ongekende bevoegdheden geven om financiële transacties te monitoren en te controleren, wat uiteindelijk zou leiden tot verstikking van afwijkende meningen en ondermijning van de democratie.

Kennedy noemt Bitcoin essentieel voor vrijheid

Aan de andere kant is Kennedy een groot voorstander van Bitcoin, omdat het een gedecentraliseerd alternatief biedt voor traditionele financiële systemen en mensen in staat stelt transacties uit te voeren zonder tussenkomst van de overheid.

Hij beschouwt Bitcoin als een essentieel instrument om wereldwijd de bewegingsvrijheid van mensen te ondersteunen, vooral in landen waar politieke onrust heerst (waar is dat niet tegenwoordig).

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.