Kevin O’Leary: bitcoin kan naar 300.000 dollar

Naast Shark Tanker-ster Mark Cuban, laat nu ook Kevin O’Leary zich horen over crypto. In een interview met Stansberry Research vertelt hij dat bitcoin in waarde zal stijgen zodra er duidelijkheid is over de regelgeving. In de tussentijd staket hij de stablecoin USDC vanwege de hoge inflatiecijfers.

Nog nooit eerder gebeurd

Hij noemt inflatie een noodgeval. O’Leary zegt dat de regering onder Biden de inflatie ‘tijdelijk’ noemt. “Dit is simpelweg niet waar. De reden dat dit gebeurt, is dat we binnen twee jaar – 24 maanden – 3 biljoen dollar erbij hebben gedrukt. Dat is nog nooit eerder gebeurd, in geen enkele economie op aarde.”

Als je dat in sommige landen doet, krijg je hyperinflatie. Maar de Amerikaanse economie is zo groot, dat dit het effect gewoon kleiner is, maar nog steeds 7%. Dit zijn gigantische aantallen. Dit hebben we niet meer gezien sinds de jaren 80.”

‘Inflatie vermoordt presidentschappen’

O’Leary verwacht dat de inflatie voor grote problemen zal zorgen. “Inflatie vermoordt presidentschappen. Waarom? Omdat inflatie het meeste pijn doet in voedsel en energie.” Hij vertelt dat mensen ongelukkig worden door de stijgende prijs voor energie. Boodschappen worden duurder, en sommige mensen kunnen het niet meer betalen. “Dit nemen mensen mee in de verkiezingen”, aldus O’Leary.

O’Leary staket stablecoins

In het interview vertelt hij dat hij stablecoins heeft. Hij gebruikt USDC voor staking en ontvangt daarvoor 6,5%. “Ik bescherm me op deze manier tegen inflatie. Maar dit is een cryptocurrency, en het is nog niet gereguleerd, dus ik verwacht nog niet dat institutionele beleggers zich hieraan gaan wagen. Cash is in ieder geval geen fijne plek om je fondsen te bewaren.”

Volgens de Shark Tank-ster moeten institutionele beleggers voldoen aan de regelgeving en aan de Environmental, Social and Governance (ESG) standaarden voordat ze kunnen investeren in of stablecoins.

Bitcoin naar 300.000 in 3 jaar

“Op een bepaald moment in de komende twee tot drie jaar gaat de Amerikaanse toezichthouder zich uitspreken over cryptocurrency’s. En ze zullen eerst regeren over stablecoins en bitcoin zelf”, zegt O’Leary. “Zodra dat gebeurt, als ik een staatsfonds of een pensioenplan heb, ga ik er waarschijnlijk één tot drie procent aan toewijzen. En ik wil long gaan op bitcoin als dat gebeurt. Bitcoin kan naar 300.000 dollar wanneer instellingen het eindelijk kunnen kopen.”

“Ik kan je op dit moment met zekerheid vertellen omdat ik service verleen aan staatsinvesteringsfondsen, pensioenplannen en indexeringsbusiness zit. Ondanks alle hype rond bitcoin, bezit geen van deze instellingen ook maar één munt.”

Volgens de Shark Tank-ster moeten institutionele beleggers voldoen aan de regelgeving en aan de Environmental, Social and Governance (ESG) standaarden voordat ze kunnen investeren in bitcoin. “En ik denk dat dat in de komende twee tot drie jaar gaat gebeuren.”

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Het ding kan ook naar $ 300.000.000, het is mij niet bekend dat er een maximum aan zit.
    Wel een minimum trouwens

    21 februari 2022
  • Ja. Einde van vorig jaar KON hij ook naar een ton gaan. Speculeren speculeren speculeren. Als. Dan.

    22 februari 2022