Kiss bassist Gene Simmons koopt 300.000 dollar Cardano

De bull market is in volle gang, en dat zorgt voor een verse lading celebrity’s die hun crypto-investeringen de wereld in slingeren. Kiss-bassist Gene Simmons maakt het wel erg bont, hij laat weten dat hij 300.000 dollar in Cardano heeft geïnvesteerd.

It’s going up

Gene Simmons windt er geen doekjes om: ‘Ik heb zojuist 300.000 dollar aan CARDANO (ADA) gekocht. Ik ben geen financieel analist en ik vertel je niet om te kopen of niet te kopen. Ik laat je simpelweg weten wat ik doe en waar ik in geloof. Waarom? Omdat ik geloof dat het omhoog gaat.. het is aan jou om je eigen onderzoek te doen en zelf te beslissen.’

Maar begrijpt Gene cryptocurrency wel?

In een van zijn tweets legt de Kiss-bassist uit waarom hij voor Cardano kiest:

‘Het is betaalbaar voor iedereen. Het is centenwerk vergeleken met mijn andere holdings zoals Bitcoin, dat meer dan 50.000 dollar per coin kost. Ik geloof dat iedereen zich cryptocurrency moet kunnen veroorloven. En hier is een munt waarin ik geloof.’

Hier slaat Gene Simmons de plank mis. Bitcoin is inderdaad meer dan 50.000 dollar waard, maar je hoeft niet meteen een hele bitcoin te kopen. Bitcoins zijn namelijk op te delen in honderd miljoen eenheden, sats genaamd. Met een prijs van 43.400 euro betaal je 0,000434 euro voor het kleinste stukje bitcoin, nog steeds goedkoper dan 1 ADA.

Adam Back, cypherpunk en bitcoin-investeerder van het eerste uur, is het dan ook niet eens met de beslissing van Gene Simmons: ‘Er zijn meer dan 8.000 altcoins. De meeste doorstaan de tand des tijds niet, zij gaan door cycli en worden weggevaagd door nieuwe munten. Er is maar een echte cryptomunt en dat is bitcoin, en je kan een deel ervan kopen: sats.’

Hoe staat het met de ADA van Gene?

In al zijn overige tweets prijst de bassist van KISS Cardano de hemel in. En met succes, want sinds zijn tweet is de koers van Cardano met 4 procent gestegen. Stel dat hij precies op de bodem heeft gekocht, dan zijn de coins nu 312.000 dollar waard. Dat heeft hij toch mooi gedaan! 

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • De blockchain Cardano zal ethereum wegdrukken dit omdat cardano alle goede eigenschappen van alle blockchains combineert en de fee is tov ethereum super laag.
    Charles Hoskinson was een van de makers van ethereum maar is door andere inzichten een andere weg ingeslagen en heeft de blockchain cardano ontwikkelt.
    2021 wordt het jaar van cardano.

    20/02/2021
  • Hij slaat de plank volledig mis? Volgens mij hebben jullie niet helemaal in de gaten hoe dit werkt blijkbaar. Want dat “stukje” bitcoin is vergeleken bij andere altcoins zoals ADA en HOT, geen moer waard! Als ik nu voor 500 euro een stukje bitcoin koop en de bitcoin stijgt naar de 100K, mag ik blij zijn met een winst van 250 euro! Terwijl als ik een ADA coin koop voor 77 cent en hij stijgt naar 1,5 euro pak ik 500 euro. Dat is een dubbele winst met een realistische stijging. Dus wie slaat de plank nou mis dan? Bitcoin kopen is totaal zinloos als je niet kunt beginnen met 30K ofzo.

    20/02/2021