Categories: Overige Altcoins

Klopjacht begonnen op aanvaller blockchain ethereum classic

SlowMist beweert voldoende bewijs te hebben om de dader achter de aanval op Ethereum Classic (ETC) aan te kunnen wijzen. Het Chinese beveiligingsbedrijf heeft zich verdiept in de aanval en heeft haar bevindingen online gedeeld.

Even een stap terug. Afgelopen dinsdag schreven wij over een zogenaamde 51%-attack op de blockchain van ethereum classic. Mocht je dat artikel gemist hebben, deze vind je hier.

Aanval komt van drie wallets

Het beveiligingsbedrijf heeft hun volledige analyse gedeeld op Medium. Wat in ieder geval in dat artikel staat is dat ze aan de hand van informatie van Coinbase veel ontdekt hebben. De aanval komt van drie wallets en vier transactie-hashes. De aanval duurde ongeveer twee dagen en is een zogenaamde reorg. Dit betekent dat de blockchain gereorganiseerd is. De reorgs hebben gezorgd voor ‘double spends.’ Zowel Coinbase als SlowMist bevestigen dat dezelfde ethereum classic twee keer is uitgegeven. Vergelijk dat met geld in je portemonnee. Zou mooi zijn als je dat briefje van vijftig twee keer kon uitgeven.

SlowMist beweert dat in totaal zeven transacties zijn teruggedraaid. Hiermee zijn 54.200 ETC gemoeid, met een waarde van bijna 270 duizend dollar. Deze aanvallen begonnen zaterdagavond en stopten dinsdagochtend.

Informatie nodig van beurzen

SlowMist probeert aan de hand van de ontvangstadressen een fysiek adres te achterhalen. Dat lukt alleen als cryptobeurzen mee werken aan het delen van klantinformatie. Het beveiligingsbedrijf heeft contact opgenomen met exchanges Gate.io, Bitrue en Binance.

Deze exchanges zijn namelijk ook slachtoffer van de aanval. Zowel Gate.io als Bitrue hebben via Twitter laten weten respectievelijk 40.000 ETC en 13.000 ETC te hebben verloren.

Ontwikkelaars van ethereum classic werken nauw samen met het SlowMist-team om de oorsprong van deze aanvallen te identificeren. Ze komen vandaag bijeen om de koppen bij elkaar te steken. Voorafgaand aan deze bijeenkomst tweette de developers nog dat ze de blockchain niet verlengen en alle gebeurtenissen sowieso ongedaan proberen te maken.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Aantal actieve bitcoin wallets nog nooit zo hoog geweest

Het aantal bitcoin walletadressen waar bitcoin op staat, heeft een nieuw record bereikt. Er zijn nu 28,39 miljoen actieve wallets.…

15 uur ago

Bakkt lanceert vandaag futures in fiat en eerste CFTC-gereguleerde opties op bitcoin

Bakkt, het bitcoin futures handelsplatform van Intercontinental Exchange (ICE), heeft aangekondigd dat het in contanten afgeronde bitcoin-futures en maandelijkse opties…

16 uur ago

Verdeeldheid rondom Istanbul blijft, Ethereum 2.0 wel stapje dichterbij

De geplande hard fork Istanbul van Ethereum is sinds de aankondiging in 2018 veelbesproken. En nu, na het weekend dat…

23 uur ago

‘Waarde van shitcoins komt alleen maar door marketing’

Jimmy Song was te gast bij de podcast WhatBitcoinDid, gepresenteerd door Peter McCormack. Het onderwerp? Shitcoins. Geen bitcoin? Shitcoin Bitcoiners…

2 dagen ago

Waarom bitcoin dood is als gespreksonderwerp

Tijdens de feestdagen van 2016, 2017 en zelfs 2018 werd er aan de eettafel en tijdens de borrel veel gesproken…

3 dagen ago

Millennials kiezen eerder voor bitcoin dan voor Netflix en Microsoft

Millennials kiezen eerder voor bitcoin gerelateerde producten dan voor aandelen zoals Netflix en Microsoft. Dat blijkt uit onderzoek van investeringsmaatschappij…

4 dagen ago