Categories: Overige Altcoins

Klopjacht begonnen op aanvaller blockchain ethereum classic

SlowMist beweert voldoende bewijs te hebben om de dader achter de aanval op Ethereum Classic (ETC) aan te kunnen wijzen. Het Chinese beveiligingsbedrijf heeft zich verdiept in de aanval en heeft haar bevindingen online gedeeld.

Even een stap terug. Afgelopen dinsdag schreven wij over een zogenaamde 51%-attack op de blockchain van ethereum classic. Mocht je dat artikel gemist hebben, deze vind je hier.

Aanval komt van drie wallets

Het beveiligingsbedrijf heeft hun volledige analyse gedeeld op Medium. Wat in ieder geval in dat artikel staat is dat ze aan de hand van informatie van Coinbase veel ontdekt hebben. De aanval komt van drie wallets en vier transactie-hashes. De aanval duurde ongeveer twee dagen en is een zogenaamde reorg. Dit betekent dat de blockchain gereorganiseerd is. De reorgs hebben gezorgd voor ‘double spends.’ Zowel Coinbase als SlowMist bevestigen dat dezelfde ethereum classic twee keer is uitgegeven. Vergelijk dat met geld in je portemonnee. Zou mooi zijn als je dat briefje van vijftig twee keer kon uitgeven.

SlowMist beweert dat in totaal zeven transacties zijn teruggedraaid. Hiermee zijn 54.200 ETC gemoeid, met een waarde van bijna 270 duizend dollar. Deze aanvallen begonnen zaterdagavond en stopten dinsdagochtend.

Informatie nodig van beurzen

SlowMist probeert aan de hand van de ontvangstadressen een fysiek adres te achterhalen. Dat lukt alleen als cryptobeurzen mee werken aan het delen van klantinformatie. Het beveiligingsbedrijf heeft contact opgenomen met exchanges Gate.io, Bitrue en Binance.

Deze exchanges zijn namelijk ook slachtoffer van de aanval. Zowel Gate.io als Bitrue hebben via Twitter laten weten respectievelijk 40.000 ETC en 13.000 ETC te hebben verloren.

Ontwikkelaars van ethereum classic werken nauw samen met het SlowMist-team om de oorsprong van deze aanvallen te identificeren. Ze komen vandaag bijeen om de koppen bij elkaar te steken. Voorafgaand aan deze bijeenkomst tweette de developers nog dat ze de blockchain niet verlengen en alle gebeurtenissen sowieso ongedaan proberen te maken.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

  • Bitcoin

Voor 31 december 2021 is koers bitcoin 100.000 dollar

Anthony Pompliano is een fondsbeheerder bij Morgan Creek Digital. Elke dag stuurt hij een e-mail naar investeerders. In de mail…

8 uur ago
  • Altcoins

BIS: ‘Toepassingen zoals Libra van Facebook kunnen risico vormen voor banken’

De BIS (Bank of International Settlements) maakt zich zorgen. Grote techbedrijven zoals die financiële diensten aanbieden vormen een risico voor…

12 uur ago
  • Bitcoin

Tip voor nieuwkomers: ‘niet all-in gaan maar koop op vaste momenten bitcoin’

Jared zit al jaren in cryptocurrency en hij deelt zijn ervaringen op Medium. In een van zijn nieuwste artikelen pleit…

16 uur ago
  • Regulering

Hoe reageren politici wereldwijd op Facebook cryptocurrency Libra?

De plannen van Facebook om cryptocurrency Libra te lanceren heeft al veel stof doen opwaaien. Niet alleen bij cryptoliefhebbers en…

2 dagen ago
  • Bitcoin

De gebroeders Winklevoss gaan ondanks koers bitcoin letterlijk to the moon

Tyler Winklevoss en zijn broer betaalden vijf jaar geleden met bitcoin voor een reis naar de ruimte met Virgin Galactic…

3 dagen ago
  • Bitcoin
  • Koers

Bitcoin breekt door grens van 10.000 dollar! Verkoopcijfers BTC Direct indicator voor nieuwe all-time high?

Bitcoin is 10.000 dollar! De laatste keer dat bitcoin die waarde had, was in maart 2018. In dit artikel leggen…

3 dagen ago