Koers analyse: wat doet de prijs van Bitcoin, Ethereum en Ripple (XRP)?

De bitcoin koers heeft afgelopen week een flinke klap te verduren gehad. Hoogstwaarschijnlijk komt dat door het drama rondom Bitfinex en Tether. Maar het lijkt erop of de koers inmiddels alweer hersteld is en de weg naar boven gevonden heeft. In dit artikel kijken we naar het koersverloop van bitcoin, ether en ripple (XRP).

Bitcoin

In de grafiek hieronder zie je dat op 26 april de koers ineens volledig wegzakte. Bitcoin leverde ongeveer tien procent in. Dat kwam door het nieuws dat exchange Bitfinex en Tether een slordige 850 miljoen niet konden verantwoorden.

Die daling bleek van korte duur. Eigenlijk is de bitcoinkoers dit hele jaar al bezig aan een opwaartse trend en die trend liet zich niet stoppen door een Bitfinex en een Tether.

Afgelopen dinsdag beschreven wij onderaan onze koersanalyse een bullish scenario. De week is nog niet voorbij of het scenario is al uitgekomen. We schreven dat de koers zomaar richting de oude weerstandszone kan gaan, die lag rond de 5000 euro. Nou, de koers is niet alleen richting die weerstand gegaan maar is er keihard doorheen geknald.

Dat zie je in de grafiek hierboven ook goed terug.

Hopelijk kan bitcoin deze zone nu als support gebruiken en wordt dit een springplank naar hogere niveaus. De volgende psychologische grens is 6000 dollar (5380 euro).

Bekijk de actuele koers

Ethereum

We moeten niet vergeten dat de cryptocurrency markt nog vrij jong is. Soms lijken de bedragen die gemoeid zijn met crypto duizelingwekkend, maar laat dat je niet beïnvloeden.

De markt is nog heel erg volatiel. Een goed voorbeeld hiervan ondervond ether afgelopen week. Op 30 april stond de waarde van ether op één na laagste punt van de maand. Maar een tweet later van Elon Musk, waarin hij alleen het woord Ethereum zegt, en de koers stijgt negen procent!

Eerlijk is eerlijk, je kan nooit met de volle 100 procent zeggen dat de prijsstijging hier door komt maar het tijdstip van zijn tweet en de prijsstijging liggen wel heel dicht op elkaar. Geloof je het niet? Kijk zelf maar:

Bekijk koers van ether

Ripple (XRP)

In de koersgrafiek hieronder is te zien dat de prijs van ripple een enorme sprong maakte op 1 mei. Op die dag werd ook aangekondigd dat een nieuwe index van XRP beschikbaar zou worden op de Nasdaq.

Wat dat betreft is XRP net een aandeel in een beursgenoteerd bedrijf. De waarde verandert evenredig mee aan goed of slecht nieuws.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ripple een enorme sprong !!!!!???? Wanneer dan op 1 mei ? Als jij 0.01 cent een enorme sprong vind schrijf dan aub niks ?….Ripple is ver uit het slechtst presterende muntje van allemaal …en maar positief schrijven over xrp en het stelt helemaal niks voor bah

    4 mei 2019