Koers analyse: bitcoin levert in, altcoins stijgen

Hoe staat het met de koersen vandaag? Wij zoeken het voor je uit, door naar de top 100 cryptomunten te kijken. De lijst is samengesteld op basis van marktwaarde per cryptomunt.

De totale marktwaarde van alle cryptocurrencies samen is op dit moment ruim 189 miljard euro. Dit is een kleine daling ten opzichte van gisteren. Er lijkt dus op dit moment een correctie plaats te vinden in de cryptomarkt.

De ‘big five’

Eerder deze weken schreven we over XRP. De cryptomunt van Ripple was dinsdag in 24 uur tijd met vijftien procent gestegen. Met deze stijging stond XRP zelfs tijdelijk op de tweede plek qua marktwaarde. Maar vandaag dalen de cryptomunten in de top 5 weer in waarde.

Bitcoin (BTC) houdt nog het beste stand. De cryptovaluta daalt met ‘maar’ 0,84% ten opzichte van gisteren. Bitcoin Cash (BCH) is wel opvallend in waarde gedaald (5,39%). Eind vorige week steeg de munt nog hard, door het nieuws van de komende hard fork.

De grootste stijgers van de top 100

Maar waar verliezers zijn, zijn ook winnaars. Sommige altcoins schrijven vandaag wel groen. Het gaat om WAX (9,48%), Decentraland (7,54%), Pundi X (7,52%), Basic Attention Token (6,63%) en Polymath (6,17%).

De grootste dalers van de top 100

Bitcoin Cash (BCH) is niet de grootste daler van de top 100. Deze twijfelachtige eer is toe te schrijven aan Aeternity (13%). Ook VeChain (VET) valt op in deze lijst. Deze cryptomunt staat in de top 20, maar is met 4,69% flink in waarde gedaald.

De screenshots zijn genomen om 10:00 op 8 november.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.