Bitcoin & Ethereum koers analyse: ether prijs zakt door 100 euro

Afgelopen weekend liet de bitcoin koers dieprode maar ook hele mooie groene candles zien. En waar bitcoin beweegt, bewegen de altcoins mee. Ether is zelfs voor het eerst sinds een jaar even minder dan honderd euro geweest. In dit artikel leggen wij aan de hand van een koersanalyse uit wat er is gebeurd.

Bitcoin

Bovenstaande grafiek kijkt terug op de afgelopen dagen. Je ziet dat de koers sinds 21 november te maken heeft met veel neerwaartse druk (blauwe pijlen). Die rode, diagonale trendlijn is meerdere keren getest maar de koers kon hier niet doorheen breken. Omdat die trendlijn zich boven de koers bevindt noemen we dit een resistance.

De rode balk was de supportzone. Helaas kon de support de koers niet houden, de koers brak daar op 25 november dan ook goed doorheen. Dat was wel even schrikken, de koers daalde met meer dan tien procent. Vannacht herstelde de koers zich enigszins.

Ether

Hetzelfde zie je eigenlijk ook terug bij Ether. De support zone zorgde nog voor support boven de 100 euro. De koers zakte daar zaterdagavond heftig doorheen. Voor nu is de 100 euro een weerstandszone geworden.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.