Na bitcoin futures ook ether futures?

Naar alle waarschijnlijkheid biedt de Chicago Board Options Exchange binnenkort ether futures aan. Als het bericht klopt kunnen de futures al binnen afzienbare tijd verhandeld worden.

Grootste obstakel inmiddels uit de weg

Nog voor het einde van 2018 kunnen investeerders voor het eerst in ether futures handelen. Dat zegt een anonieme bron tegen Business Insider. En hij kan het weten, volgens de Amerikaanse nieuwsoutlet werkt de man namelijk bij de CBOE.

Voor de introductie van de futures is nog wel goedkeuring van de Amerikaanse Commodities Futures Trading Commission (CFTC) nodig. Of die er komt is niet zeker. Wel heeft de CFTC al eerder crypto gerelateerde futures goedgekeurd. Dus de kans dat de futures goedgekeurd worden is zeker aanwezig.

In december 2017 gaf de Amerikaanse marktautoriteit toestemming voor het uitbrengen van de eerste bitcoin futures. Ook toen was de CBOE de eerste beurs waar in die futures gehandeld werd.

Dat de ether futures juist daar worden uitgegeven is dus niet gek. Chris Concannon, de directeur van de CBOE, hint al langere tijd op de komst van ether futures. Nadat de SEC meldde dat zij Ethereum niet zullen reguleren zei de directeur in een interview:

“Wij zijn erg blij met het feit dat de SEC vandaag duidelijkheid schept over ether transacties. We doen al sinds december 2017 onderzoek naar ether futures. Een van de grootste drempels voor de introductie van ether futures was onzekerheid over regulering. Door de uitspraak van vandaag is die drempel weg.”

Koersstijging door futures?

In december 2017 werden voor het eerst bitcoin futures geïntroduceerd door de CBOE. Na de introductie schoot de bitcoin koers door het dak. Toegegeven: de koers was al bezig met een opmars, maar na de komst van bitcoin futures kwam deze opmars in een stroomversnelling.

Deze stroomversnelling veranderde echter binnen een week in een soort draaikolk. De prijs klapte in elkaar en de bitcoin koers daalde met ruim 43%. De bitcoin koers noteerde 13.000 dollar toen de futures op 10 december werden geïntroduceerd.

Aan het einde van de week was dat bijna 20.000 dollar, de hoogste bitcoin koers ooit. Enkele dagen later lag de koers weer op zijn oude niveau rond de 13.000 dollar. Of dat bij de introductie van de ether futures is nu een kwestie van afwachten.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.