Komt het nog goed tussen bitcoin en Canada?

De band tussen Canada en bitcoin is verslechterd sinds het afgelopen jaar. Het optreden van Trudeau tijdens het trucker konvooi zorgde er onder andere voor dat bitcoin-adressen op een zwarte lijst kwamen te staan. Zal deze visie vanuit Canada veranderen?

Een premier-kandidaat, Pierre Poilievre, gooit het over een andere boeg dan Trudeau; hij pleit ervoor om bitcoin te zien als legaal geld.

Situatie in Canada

Sinds het afgelopen jaar proeft de crypto-community nog steeds de bittere nasmaak van Justin Trudeau, die ervoor zorgde dat bankrekeningen van Canadese inwoners werden bevroren. Dit is een van de grootste redenen om in bitcoin te zitten, aangezien een overheid daar niet tussen kan komen. Trudeau liet zien dat je geld niet veilig is op een bank. Daarnaast zette hij ook bitcoin-adressen op een zwarte lijst.

Voor de mensen die niet weten waarover dit gaat: Trudeau riep een noodsituatie uit in Ottawa, omdat een trucker convooi – die protesteerde tegen coronamaatregelen – de wegen blokkeerden. De situatie liep zodanig uit de hand, dat Trudeau maatregelen nam. De truckers, en iedereen die hun hielp, liepen risico om niet meer bij hun geld te kunnen.

Toespraak in een bitcoin-restaurant

De conservatieve Pierre Poilievre pleit voor het toestaan bitcoin als legaal geld in Canada. Dit deed in Tahini’s, een Canadese restaurantketen die bekend staat om hun bitcoin-standaard. “We namen de beslissing om de bedrijfsreserves in bitcoin te investeren in augustus van 2020″, zei de eigenaar van Hamimi’s. “Sindsdien staan we meer dan 300 procent in de plus op onze eerste investering. Het heeft ons beschermd tegen inflatie, precies zoals we het voor ogen hadden.”

‘We moeten de vrijheid hebben’

Er werd vandaag een video geplaatst van Poilievre die vond dat Canadezen “meer financiële vrijheid” nodig hebben. “Dat omvat de vrijheid om crypto, tokens, smart contracts en gedecentraliseerde financiën te gebruiken. Mensen moeten de vrijheid hebben om ander geld te kiezen. Als de overheid ons geld gaat misbruiken, moeten we de vrijheid hebben om ander, hoogwaardiger geld te gebruiken.”

Poilievre benutte zijn bitcoin-vrijheid vandaag door de eerste bitcoin aankoop te doen in Tahini’s. Dit deed hij via een transactie via het Lightning Netwerk, waarmee hij laat zien dat bitcoin betalingen ook goedkoop kunnen zijn. Hij betaalde enkel één satoshi voor de transactiekosten, wat gelijk staat aan ongeveer 0,00043 euro.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Fantastisch

    30 maart 2022