Komt Nickelodeon met NFT’s?

Als je compleet enthousiast wordt van oude Nickelodeon cartoons, is er iets om enthousiast over te worden. De kinderzender komt namelijk met Nickelodeon NFT’s. Althans, als we het twitteraccount van @Nickelodeon_NFT mogen geloven.

De jaren 90 belde

Het twitteraccount van Nickelodeon NFT tweette het volgende. “De jaren 90 belde. Ze willen je aandacht terug. Als je dit leest…ben je vroeg”, aldus het account.

In de bijbehorende video – met het oude Nickelodeon logo – zien we “het volgende programma is beoordeeld als web3” op de tv staan. Dit werd gevolgd door “wat gematigde tot ernstige nostalgie. Het is waarschijnlijk niets”, zo kunnen we aflezen op het groene scherm.

Vervolgens komt er “stay tooned” naar voren, samen met “Summer 2022”, wat waarschijnlijk verwijst naar tijd van de release van Nickelodeon NFT’s. Deze tweet is inmiddels duizenden keren geretweet en roept een hoop commotie op.

Reacties op Twitter

Veel mensen denken dat Nickelodeon dit doet om het geld. Want zeg nou eerlijk; waarom zouden er anders Nickelodeon NFT’s komen? Het zou opmerkelijk zijn als dit bedrijf dit uitbrengt zonder enig winstoogmerk.

Andere reacties tonen wel gemeende interesse, bijvoorbeeld naar het bijbehorende netwerk van de NFT’s. Dit zal plaatsvinden via Recur. Zij noemen zichzelf “jouw portaal naar de metaverse” en ondersteunen meerdere blockchains. Zo kunnen de Nickelodeon NFT’s beschikbaar worden via Polygon, Ethereum en Avalanche.

Validatie

Het is wel belangrijk om je af te vragen of dit ook echt van Nickelodeon afkomt. Het wordt vanuit een ander account gepost dan het originele Nickelodeon twitteraccount. Daarnaast is het account ook nog niet gevalideerd door twitter.

Het officiële account van Nickelodeon heeft nog niks gepost over de NFT’s zelf, maar ze postten wel een hint. Dit zou een reden kunnen zijn waarom de Nickelodeon NFT’s wel valide zijn. Het twitteraccount reageerde namelijk op een tweet van Spongebob, en dit gebeurde in hetzelfde uur als de Nickelodeon NFT tweet. Hierbij verwijst Nickelodeon naar web4.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.