Koop je HTC blockchain telefoon met bitcoin of ether

De Taiwanese telefoonfabrikant HTC startte dinsdag de early access-periode voor hun nieuwste model, de Exodus 1. Met early acces bedoelt de fabrikant dat het de eerste versie van de telefoon betreft. HTC belooft in persuitingen om de telefoon nog verder te verbeteren in de toekomst. Het bijzondere aan de Exodus 1 is dat het een blockchain telefoon is. Vanaf nu kan je deze telefoon online bestellen, en vanaf december kan je er al mee aan de slag.

Met de Exodus 1 kan je niet alleen bellen, appen en internetten maar ook op een veilige manier je cryptocurrencies bewaren. Het is namelijk een telefoon en hardware wallet in één.

Veilige enclave

Bij de Exodus 1 vindt de toegang tot je cryptocurrencies plaats in een afgeschermde omgeving in je telefoon. Dit wordt door HTC een ‘veilige enclave’ genoemd. Dit gedeelte van de telefoon maakt geen onderdeel uit van het besturingssysteem van de telefoon, en maakt ook geen verbinding met het internet. Op deze manier draag je altijd een offline hardware wallet mee.

Social Key Recovery

Raak je de telefoon kwijt? Dan heb je nog steeds toegang tot je cryptocurrencies. HTC heeft daar het Social Key Recovery-mechanisme voor bedacht. Je kan dan een aantal betrouwbare contacten selecteren uit je contactenlijst. Vervolgens worden je 24 woorden gesplitst en op basis van een geheim algoritme verstuurd naar deze contacten.

Betalen met bitcoin of ether

Je kan de blockchain telefoon van HTC nu al bestellen op de website van Exodus 1. HTC lijkt zich helemaal te richten op de cryptomarkt. Betalingen zijn namelijk alleen maar mogelijk in bitcoin (0.15 BTC) of ether (4.78 ETH). Op het moment van schrijven komt dit neer op ongeveer 830 euro. De telefoon is beschikbaar in 34 landen, waaronder Nederland.

De telefoon wordt met enthousiasme ontvangen in de crypto gemeenschap. Zo heeft Ethereum oprichter Vitalik Buterin al een kijkje genomen bij Exodus:

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Howdy! Тhis post couldn’t be written any bettеr!
  Readіng thгough this post reminds mе of mу good old room mate!

  He always kept chatting about this. I will forward this post to him.
  Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

  24 februari 2019
 • Have үou ever thought about creating an ebook or guest authorіng on other
  websites? I have a Ƅlog based on the same ideas you discuѕs and would love to havе yοս share some stories/information. I know
  my audience would vаlue your work. If yоu are even remotely
  interested, feel free to send me an e-mail.

  24 februari 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.