Kraken mag bank openen in Wyoming in de Verenigde Staten

Cryptocurrency exchange Kraken mag een heuse bank openen in Wyoming, hiermee kan het bedrijf hun producten verbeteren en uitbreiden, aldus een persbericht van Kraken.

Contact leggen met traditioneel financieel systeem

Kraken Financial, met het hoofdkantoor in Cheyenne in de staat Wyoming, wordt gereguleerd door de Wyoming Division of Banking onder een zogenaamde Special Purpose Depository Institution. De nieuwe structuur is speciaal gebouwd voor cryptocurrency-bedrijven en stelt Kraken in staat om bepaalde bankfuncties aan klanten aan te bieden en te dienen als de primaire bankrelatie van de beursoperator.

Tot nu toe vertrouwde Kraken op externe partijen voor bankoverschrijvingen en andere diensten waarmee het in contact kan komen met het reguliere financiële systeem.

Caitlin Long, een politicus uit Wyoming is ook helemaal in haar nopjes. Zij probeert al langer de blockchainindustrie naar haar staat te krijgen.

Minder afhankelijk

Cryptobedrijven hebben een geschiedenis van uitdagende en onzekere bankrelaties. De meeste traditionele banken weigeren om diensten aan dergelijke bedrijven te leveren. Toch lijkt het tij nu te keren, eerder dit jaar werd namelijk ook bekend dat JPMorgan onlangs de beurzen Coinbase en Gemini als bankklanten heeft overgenomen.

‘Voor Kraken betekent dit een betere bankinfrastructuur’, zegt Dave Kinitsky, CEO van Kraken Financial,

‘Dit vereist minder afhankelijkheid van externe partijen en biedt meer zekerheid vanuit regelgevingsperspectief en stelt ons in staat nieuwe producten te lanceren voor nieuwe klantsegmenten.’

Voordelen voor klanten

‘Met een aangesloten bedrijf kunnen we dit beter integreren in onze productervaring’, zei hij. ‘Voor eindklanten zou dat volgens Kinitsky kunnen zorgen voor snellere overschrijvingen tussen hun externe rekeningen en hun Kraken-rekening.’

Klanten zullen ook rechtstreeks bij Kraken Financial kunnen bankieren, net als bij hun bestaande bank. Om te beginnen biedt het bedrijf klanten de mogelijkheid om USD en digitale activa te storten, die worden geïntegreerd in de bestaande exchangediensten. In het persbericht staat dat dit klanten een betere financieringsinfrastructuur, een betere ervaring en meer duidelijkheid over de regelgeving kunnen geven.

Nieuwe producten

Kinitsky zei dat het bedrijf een crypto-betaalpas, een renteproduct of een belastingproduct zou kunnen lanceren. De bankstatus zou het ook in staat kunnen stellen om diensten aan te bieden in aandelen, derivaten of grondstoffenhandel.

‘Ten slotte verwachten we aanvullende diensten op het gebied van retail, vermogensbeheer en treasury (en mogelijk andere activaklassen zoals effecten) te kunnen aanbieden, dus houd het in de gaten!’

Ook PlanB juicht dit toe.

Wil je hier meer over weten? Lees dan het volledige verhaal van Marco Santori, jurist bij Kraken.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.