Krijgt Gibraltar ‘s werelds eerste aandelenbeurs met cryptocurrency?

Er zijn plannen om een cryptocurrency aandelenbeurs in Gibraltar te openen, waar beleggers traditionele aandelen en andere beleggingsproducten in digitale valuta kunnen verhandelen.

De plannen komen van de Britse zakenman Richard O’Dell Paulden, die crypto-houders wil helpen geld te verdienen met hun activa. Paulden sprak hierover met een journalist van Wired.

80 procent van aandelenbeurs opkopen

Het plan is als volgt: Paulden wil met zijn in Gibraltar gevestigde bedrijf Valereum een belang van 80 procent kopen van de Gibraltar Stock Exchange (GSX). Het bod is uitgebracht, en wordt nu beoordeeld door toezichthouders.

‘Het plan van Valereum maakt crypto een aantrekkelijker bezit omdat je een deel van je cryptocurrency-besparingen in een fiat-beveiliging kunt stoppen, je kunt daartegen lenen en een huis kopen,’ zei Paulden.

Transacties in cryptocurrency

De uitvoerend directeur van Valereum, Patrick Lyle Young, zegt dat als het bedrijf het meerderheidsbelang in GSX heeft, het nog steeds zal werken als een traditionele beurs, maar beleggers kunnen transacties in cryptocurrency’s betalen.

Het lijkt erop of het werkelijk zo simpel kan worden als zij beschrijven. Beleggers zouden namelijk cryptocurrency’s kunnen inwisselen voor aandelen. En deze worden dan bewaard bij een trustmaatschappij die bij de beurs hoort. Eigenlijk een soort atomic swap met aandelen dus.

Belasting voorkomen en 60 miljoen euro

Volgens Young zijn veel klanten niet bereid om hun bitcoin te verkopen. Dat heeft meerdere redenen, waarbij de eerste uiteraard de goede vooruitzichten zijn voor activa zoals bitcoin. Daarnaast hebben veel landen belastingverplichtingen bij het met winst verkopen van bitcoin. Daarom wil hij dat de beurs de mogelijkheid om een ​​andere belegging direct met cryptocurrency te kopen.

Het bedrijf is ook bezig met een financieringsronde om 60 miljoen euro op te halen voor investeringen in de mogelijke beurs. Valereum heeft echter niet onthuld hoe de exchange zal worden opgezet en welke technologie moet worden gebruikt, gezien de complexiteit van de cryptocurrency-sector.

Bitcoin, Dogecoin, Cardano, Ethereum en Tether

Bovendien kondigde Valereum aan dat Bitcoin, Dogecoin, Cardano, Ethereum en Tether de eerste crypto-activa zullen worden die worden goedgekeurd voor transacties op de beurs. Het bedrijf is van plan de lijst uit te breiden in afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.