Krijgt New York een proof-of-work mining ban?

Omdat de Amerikaanse staat zich zorgen maakt over de ‘onherstelbare schade’ die bitcoin mining kan meebrengen, zullen de leden van de New York State Assembly waarschijnlijk binnenkort stemmen over proof-of-work mining. Dit meldt Finbold.

Het wetsvoorstel vereist dat broeikasgasemissies over de gehele staat New York met 85% worden verminderd tegen het jaar 2050. De staat moet tegen die tijd – in economische sectoren – uitkomen op een netto uitstoot van 0%. Is dit een doorn in het oog van bitcoin mining?

Drie jaar geen bitcoin mining

In het wetsvoorstel staat dat de ‘datacenters die proof-of-work (PoW) gebruiken om blockchain-transacties te valideren het energiegebruik in de staat New York sterk verhogen”.

‘Het is redelijk om te geloven dat de bijbehorende broeikasgasemissies onherstelbare schade zullen toebrengen aan de naleving van de Climate Leadership and Community Protection Act in strijd met de staatswet.’

In het geval dat dit wetsvoorstel wordt aangenomen, moeten er uitgebreide milieurapportages worden gemaakt die het effect van proof-of-work mining omvatten. In dat geval zal al het PoW-mining verboden worden dat fossiele brandstoffen verbrandt. Dit zou betekenen dat veel bitcoin niet meer gemined kan worden – voor een periode van drie jaar.

Oppositie

Er zijn natuurlijk ook veel New Yorkers die recht tegenover deze beslissing staan. Het wetsvoorstel is het onderwerp van een petitie. ‘Als dit wetsvoorstel wet wordt, verspeelt New York de unieke mogelijkheden die bitcoin-mining biedt voor economische expansie en de verspreiding van hernieuwbare energie’, zo luidt de petitie. ‘Dit zou een precedent kunnen scheppen voor staten in het hele land om dezelfde fout te maken.’

Ondanks dat dit wetsvoorstel problemen kan veroorzaken, is het goed mogelijk dat de miners in New York zich geen zorgen hoeven te maken. New York is nota bene een echte crypto-staat. De New York Stock Exchange (NYSE) wil een marktplaats worden voor NFT’s en crypto, en daarnaast maakt de burgemeester van de stad New York zich hard voor crypto. Hij kreeg zelfs zijn salaris uitbetaald in bitcoin.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Dat de Staat New York pro-crypto is, is geweldig. BTC past daar niet in omdat het ons klimaat naar de kloten helpt.

    23 maart 2022
  • Ik begrijp dat zorgen maken omdat je je doelstellingen 2050 moet halen, niet zo goed. Ipv verbieden kun je toch heel simpel eisen stellen miners faciliteiten. Als iemand zijn eigen stroom opwekt (zijn genoeg voorbeelden van) is er geen verbod nodig. Hij blijft zo in de lijn van de eerste wiet-kwekerijen zitten. Verbod op telen maar verkoop mag wel. Nu zijn er honderden mega-kwekerijen ontstaan in de landen waar het gedoogt wordt. Helaas niet NL waar alle kennis was in niet gebruikt wordt. Deze weg zal btc ook bewandelen totdat iedereen over is en de meesten te laat.

    23 maart 2022
  • Wat een ongelooflijke onzin

    24 maart 2022