Krijgt Polkadot nieuwe index token?

De broncode voor PINT,  de aanstaande Polkadot Index Network Token, is openbaar gemaakt. Er zijn zes projecten die nu al in de index willen worden opgenomen.

Vier fasen, drie maanden

Het project heeft de roadmap in vier fasen uiteengezet, dit zal binnen drie maanden moeten leiden tot de lancering van het mainnet.

Volgens een aankondiging hebben zes van Polkadots grootste projecten halve toezeggingen gedaan voor opname in de index, waaronder Acala Network, Equilibrium, HydraDX, Litentry, Moonbeam en Plasm.

Afdekken tegen losse projecten

Het PINT-token is bedoeld om beleggers een evenwichtige blootstelling aan het opkomende Polkadot-ecosysteem te bieden en de volatiliteit van individuele projecten af ​​te dekken tegen de bredere prestaties. PINT zal in de toekomst beschikbaar zijn voor handel op gedecentraliseerde beurzen op Polkadot.

De ontwikkelaars van PINT hopen dat de index wordt gebruikt als een ‘schatkistreserve’ in het hele ecosysteem van Polkadot. PINT concurreert (of zoals zij zelf zeggen: biedt een alternatief) met de native token DOT, want deze munt kun je ook zien als een index op het hele Polkadot eco-systeem.

Raad en beheer

Een raad zal worden belast met het beheer van de index van de token, en een comité wordt gevormd met vertegenwoordigers van elk project dat in de index is opgenomen. De zes hoopvolle geïnteresseerden hebben toegezegd zich hierbij aan te sluiten.

De index is een samenwerking tussen staking-dienstverlener Stateless Money en blockchain-ontwikkelingsteam ChainSafe. Stateless Money zal het project coördineren, terwijl ChainSafe zal dienen als de primaire ontwikkelingspartner. Cross-chain DeFi DAO StakerDAO stemde ook voor de oprichting van PINT met behulp van verschillende fondsen en zal een deel van de vergoedingen ontvangen die door de index worden gegenereerd.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.