Kritiek op eerste geluid van Do Kwon over de Terra (LUNA) crash

Maandag werd de eerste aflevering uitgezonden met Do Kwon, de CEO van Terraform Labs. Wellicht komt deze naam je bekend voor, want dit is het bedrijf achter Terra (LUNA) en TerraUSD (UST). Dit zijn de coins die afgelopen jaar gigantisch onderuit zijn gegaan. Dit leverde veel gedupeerden op, en Kwon had tot nu toe niks van zich laten horen over de kwestie.

Het interview

Het interview werd gegeven met de belofte om de vragen van de Terra’s community te beantwoorden. Dit is tevens het minste wat Kwon kan doen na Terra’s implosie.

Het interview werd alleen niet goed ontvangen door de kijkers, die massaal kritiek uitten op de video. In het interview van een half uur werd Kwon ondervraagd over het falen van Terra. Maar dit gebeurde volgens de kijkers niet met de juiste interviewer.

Waarom glimlacht hij?

“Do, waarom geen interview met iemand die neutraler en respectabeler is, zoals Bloomberg of Fortune, in plaats van met iemand die je al jaren consequent aan de schandpaal nagelt, bijna alsof hij betaald wordt?” zei een Twitteraar (en vaste Terra-commentator) FatMan. Hij vroeg zich ook af waarom de interviewer glimlachte toen hij Kwon vroeg naar de zelfmoorden naar aanleiding van de Terra-crash.

Niet de juiste vragen

Andere mensen haalden de interviewstijl aan, die niet bepaald onpartijdig leek. De juiste vragen bleven ook achterwegen. “Je hebt niet eens de sappige vragen gesteld”, zei YouTuber Ayles Smith. “We wisten bijna alles al wat er in dit interview gezegd is. Wat je hem had moeten vragen waren zijn plannen voor de toekomst.”

Kwon wordt nog onderzocht voor fraude en hij wordt nog geconfronteerd met meerdere rechtszaken. Aanklagers hebben de werknemers van Terraform Labs ook verboden om Zuid-Korea te verlaten. Coinage, het bedrijf achter het interview, heeft intussen beloofd dat binnenkort meer afleveringen met Kwon zullen worden uitgezonden.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.