Kun je momenteel met $3.000 korting Bitcoin kopen op Binance.US?

Bitcoin verkoopt op het moment van schrijven voor ongeveer 27.583 dollar op het Amerikaanse platform van Binance. Dat is een korting van ongeveer 3.000 dollar ten opzichte van de huidige marktwaarde van de digitale asset. Dat lijkt een aantrekkelijke manier om goedkoop Bitcoin te kopen en te profiteren van het prijsverschil, maar de realiteit is helaas anders.

Wat is er aan de hand?

Dit lijkt wellicht een eenvoudige kans om met een korting van ongeveer 8,5 procent Bitcoin te kopen bij de Amerikaanse versie van Binance. Maar vaak hebben dit soort prijsverschillen een reden en dat geldt in dit geval ook.

Overigens is Bitcoin niet de enige cryptocurrency die je momenteel met korting kunt aanschaffen bij de Amerikaanse tak van Binance. Ook Ethereum hangt qua koers ongeveer 200 dollar onder zijn huidige marktwaarde.

Deze ‘korting’ is echter alleen van toepassing als je een cryptocurrency koopt met Amerikaanse dollars op het beursplatform en precies daar ligt momenteel het probleem.

Gebruikers van Binance.US kunnen namelijk al vanaf 9 juni geen nieuwe Amerikaanse dollars meer op het platform starten. Wat betekent dat je de Bitcoin en Ethers alleen maar kunt kopen met de Amerikaanse dollars die al op het platform aanwezig waren.

Zodoende is er een ‘tekort’ aan Amerikaanse dollars ontstaan op Binance, waardoor het lijkt alsof je met korting Bitcoin en Ethereum kunt kopen. Dat kan dus alleen als een gebruiker al Amerikaanse dollars op het platform had staan.

Nog meer problemen

De ‘problemen’ bij de Binance.US namen toe door de geruchten dat het binnenkort niet meer mogelijk is om Amerikaanse dollars op te nemen van het platform. Volgens een email van Binance.US aan zijn gebruikers is 20 juli de laatste dag dat het mogelijk is om dollars op te nemen van het platform.

Dat lijkt erin te resulteren dat mensen momenteel massaal hun crypto omwisselen voor Amerikaanse dollars om vervolgens het platform te verlaten. “Je kunt opnemen, maar niet storten. Ik denk dat sommige particulieren niet weten hoe je crypto moet opnemen, waardoor ze nu een premium betalen om hun geld uit het platform te trekken”, aldus @Alice_comfy via Twitter.

In mei van dit jaar ontstond er een vergelijkbare situatie voor de Australische dollar op de Australische tak van Binance. Daar kon je na verloop van tijd Bitcoin kopen tegen een korting van 20 procent op de marktwaarde, als je nog Australische dollars op je account had staan.

Dit soort ‘kortingen’ lijken op het eerste gezicht dus interessant en een mogelijkheid om goedkoop in te kopen. Maar de realiteit is dat er allerlei haken en ogen aanzitten en dat de Bitcoin koers niet zomaar 3.000 dollar onder de marktwaarde zakt op dergelijke platformen.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.