Lanceert Apple vandaag VR-bril? Deze crypto’s zeggen volmondig ja en stijgen

Deze week is de WWDC, een conferentie waarop elektronicagigant Apple belangrijke aankondigingen zal doen. Hoogstwaarschijnlijk is er nieuws over de nieuwste iOS 17, en verwacht wordt dat Apple ook een VR-bril aankondigt. De koersen van verschillende metaverse crypto’s stijgen in aanloop naar de aankondiging.

Het is onontgonnen terrein waarop de Amerikaanse techgigant tot op heden niet heeft durven wagen. Deze baanbrekende bril zou wel eens het meest revolutionaire product van Apple kunnen worden sinds de lancering van de Apple Watch in 2014.

Apple combineert VR en AR

De VR-bril, naar verluidt genaamd Reality Pro, heeft als doel virtual en augmented reality (AR) te combineren. Echter, Facebook-moederbedrijf Meta Platforms is Apple voor door de aankondiging van de Meta Quest 3 VR-bril, die ook de echte wereld om de gebruiker heen kan integreren in de ervaring. Dit apparaat zal echter pas in het najaar op de markt verschijnen.

Metaverse, crypto en Apple

Dit blaast nieuw leven in de metaverse als concept. Bij een metaverse loop je rond in een digitale wereld gebouwd op een blockchain. Crypto wordt de olie van de economie van deze metaverses.

De twee populairste crypto’s rondom metaverses zijn The Sandbox (SAND) en Decentraland (MANA). De koersen van beide crypto’s zijn de afgelopen 24 uur gestegen. Grote kans dat als de conferentie van start gaat, en Apple een VR-bril aankondigt, SAND en MANA voor opschudding zullen zorgen.

Beide coins zijn verkrijgbaar bij BLOX.

Apple gebruikt M2-processor voor VR

Volgens een artikel van Bloomberg zal Apple vandaag, op 5 juni, zijn eerste virtual reality-headset lanceren. Maar de realiteit is dat Apple al in 2015 voor de metaverse begon te plannen, en nu liggen ze op schema om binnenkort games uit te brengen. Op basis van de eerdere handelsmerkaanvragen wordt de high-end headset naar verluidt de Reality Pro of Reality One genoemd.

De Apple-headset zal naar verwachting twee Micro OLED-schermen hebben met een 8K-resolutie die interne camera’s zullen versterken.

Het team heeft ook de populaire M2-processor van de MacBook ingezet, en sensoren die beenbewegingen van gebruikers kunnen nabootsen en detecteren, een functie die zijn rivaal Meta nog niet onder de knie heeft. Verder zullen er retinascanners worden ingebouwd voor extra biometrische beveiliging tijdens het inloggen en worden gebruikt voor betalingen.

We zijn benieuwd!


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.