Deze voetbalspelers mis je op het EK maar vind je wel op de blockchain

Mocht je ook elke dag Voetbalzone checken, dan ken je deze titels! En je trapt erin, want je klikt erop. Heb ik je even mooi tuk.

Blockchaingame Sorare heeft een licentieovereenkomst getekend met het voetbalteam SS Lazio. Vanaf nu is het mogelijk om SS Lazio collectibles te sparen via de Ethereum blockchain.

Sommige kaarten voor meer dan duizend dollar verkocht

Sorare is een bedrijf dat limited edition voetbalkaarten maakt, maar dan op de Ethereum blockchain. De voetbalkaarten kunnen vrij verhandeld worden.

Via Sorare kun je ook een game spelen, waarbij je teams kan maken van vijf spelers. Je wordt beoordeeld op de prestaties van je spelers, en kan meedoen voor prijzen. Deze prijzen kunnen oplopen tot 2,63 ether.

Elk seizoen wordt er één unieke spelercard vrijgegeven, tien super zeldzame kaarten en honderd zeldzame kaarten. Hoe zeldzamer de speler, hoe hoger de prijs. De Franse voetballer Moussa Dembélé werd in januari bijvoorbeeld verkocht voor 1,126 dollar!

Sorare heeft al partnerschappen met andere teams, zoals Schalke, Atletico Madrid, Porto en het Juventus van Matthijs de Ligt.

Steeds meer cryptopartijen in voetbal

Sorare timmert hard aan de weg met samenwerkingen, maar ook Socios is goed bezig. Socios maakt fan tokens voor populaire voetbalclubs in Engeland, Frankrijk, Spanje en Italië. Ook het Barcelona van Frenkie de Jong is aangesloten bij Socios. Fans kunnen deze tokens gebruiken om korting te krijgen op merchandise en om te stemmen op beslissingen binnen de club.

En wat te denken van voetbalclub Watford FC? Deze club uit de Engelse Premier League speelt met een groot bitcoinlogo op het shirt door toedoen van sponsor Sportsbet.io. Blijkbaar geeft bitcoin vleugels, want Watford is de enige ploeg die het tot dan toe ongeslagen Liverpool heeft kunnen verslaan!


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.