Categories: Wallet

Ledger verkoopt twee keer zo veel wallets na Binance hack

Een van de belangrijkste aspecten van cryptocurrency is veiligheid. En soms worden mensen daar nog extra aan herinnerd als het weer eens fout gaat. Vorige week werden 7.000 bitcoin gestolen bij Binance en diezelfde dag verdubbelde de verkopen bij Ledger.

Verdubbeling aantal hardware wallets

Pascal Gauthier, de man achter hardware fabrikant Ledger vertelde dat de verkoopcijfers van zijn populaire wallet zijn verdubbeld sinds de befaamde Binance hack.

‘Binance werd gehackt, en op diezelfde dag schoten onze verkoopcijfers omhoog’

Binance neemt maatregelen

Binance is na de hack een week gesloten geweest, althans, je kon niks opnemen of storten. Gisteren opende de beurs haar deuren weer. In een blog op hun website verklaarde Binance dat  de aanvallers de API-, 2FA- en de controles rondom coins opnemen hebben geëxploiteerd. Binance heeft een beveiligingsupdate uitgerold waarin “aanzienlijke veranderingen” zijn doorgevoerd.

De toekomst van geld is beveiliging

Gauthier sprak tijdens een paneldiscussie over de toekomst van het geld. Op een gegeven moment werd het onderwerp veiligheid aangesneden. Het ging voornamelijk over exchanges en hoe belangrijk het is om je eigen private keys te beheren. Veiligheid is cruciaal voor de groei van het optimisme rondom crypto, aldus Gauthier.

“Wij van Ledger geloven dat er onvoldoende beveiliging is om die crypto’s te beschermen,” zei hij. “We denken dat het geweldige technologie is, er is waarschijnlijk één zwak punt, dat is het beveiligen van het eindpunt en de private keys.”

Hij gebruikte Binance als voorbeeld, om te laten zien hoe jong de techniek rondom de cryptomarkt nog is.

“Wij geloven dat beveiliging een belangrijke plaats moet innemen en we zijn erg enthousiast over het bouwen van de beveiligingslaag voor de industrie,” zei hij.

Heb jij al een hardware wallet? Lees wat de voordelen zijn, wat de verschillen zijn en hoe je er aan komt:

Alles over hardware wallets

Investeren bij een groeiende markt

Toch kan die verantwoordelijkheid veel stress met zich mee brengen. Moet je voorstellen dat jouw product zo cruciaal is voor de veiligheid van miljoenen klanten. En zeker op momenten dat de waarde van de volledige cryptomarkt stijgt van een miljard naar een biljoen, wordt de beveiliging nog uitdagender.

Gauthier verwacht dat op momenten dat de markt blijft groeien, Ledger extra investeert om alle beveiligingsproblemen aan te pakken.

Wil je je Ledger nog beter beveiligen? Denk dan eens na over een 25e woord:

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

View Comments

  • Allemaal goed en wel maar hoe komt het dat ik geen transactie kan doen om etherium te verkopen in mijn ledger nano s die zegt Out of gaz.
    Daar wou ik toch graag een oplossing voor want daardoor kan ik mijn winst niet innen.

    • Hoi Patrick, dat is vervelend inderdaad! 'Out of gas' heeft betrekking op de transactiekosten van ether. Je kan niet altijd je hele voorraad ether versturen, want je moet een deel ervan meesturen aan het Ethereum netwerk. Probeer de volgende keer iets minder dan je totale voorraad te versturen in een transactie. Dan lukt het waarschijnlijk wel ;)

Recent Posts

BTC Direct genomineerd voor beste bitcoin broker van Nederland, stem nu!

BTC Direct is door Cash Cow genomineerd voor beste bitcoin broker van Nederland. Dit is de eerste keer dat Cash…

8 uur ago

Gisteren Prinsjesdag: zit er bitcoin in de koffer?

Koning Willem-Alexander heeft zijn toespraak erop zitten, Wopke Hoekstra heeft zijn koffer weer ingepakt en de NOS heeft weer een…

13 uur ago

Altseason begonnen? Ripple (XRP), Stellar (XLM), en Ethereum (ETH) koers schiet omhoog

De cryptomarkt kleurt groen! Vooral met altcoins gaat het goed, Ripple (XRP) is bijvoorbeeld met bijna 19 procent gestegen de…

15 uur ago

VanEck en SolidX trekken voorstel bitcoin ETF in bij SEC

Geen goed nieuws over de langverwachte ETF van VanECK en SolidX. De beurs waar deze ETF op aangeboden zou worden,…

16 uur ago

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

1 dag ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

2 dagen ago