Ledgerhouders kunnen niet bij bitcoin cash

Sinds 9 april zijn er bitcoin cash eigenaars die problemen ervaren met hun Ledger Nano S. Door de technische fout werd het BCH saldo niet correct weergegeven. Ook met het versturen van de bitcoin cash waren problemen. De problemen zijn inmiddels opgelost.

Wat was er aan de hand?

Op 2 april lanceerde het team van Bitcoin ABC een nieuwe versie van hun software. Bitcoin ABC maakt de meest gebruikte node software voor bitcoin cash. Een node is een soort accountant. Hij controleert alle transacties op authenticiteit voor ze door de miners verwerkt kunnen worden. Miners bundelen op hun beurt de geverifieerde transacties in blocks die vervolgens weer voor controle worden teruggestuurd naar de nodes. Pas als de blocks zijn goedgekeurd door de nodes worden ze aan de blockchain toegevoegd.

De software van de Legder Nano ondervond problemen bij de communicatie met de nieuwe node software. Hierdoor zijn er Ledger gebruikers die hun saldo in bitcoin cash niet kunnen zien of moeite hebben met het versturen van bitcoin cash. Dit meldden verschillende bronnen op Reddit.

Geen zorgen

Het team van Ledger houdt de status van de oplossing bij via deze link. Volgens de CEO heeft het hele engineering team aan de oplossing van het probleem gewerkt. Ledger gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over hun coins. Deze zijn veilig.

Update

Recent is er een nieuwe update voor de Ledger Nano S beschikbaar gekomen. Omdat het installeren van die update nogal ingewikkeld is hebben we een instructiefilmpje gemaakt waarin we je door het proces loodsen.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.