Categories: Wallet

Bewaar je bitcoin, ether en XRP met een diamanten Ledger van 55.000 dollar

Tijdens de laatste bullrun in 2017 reikten de bomen tot de hemel. Veel vroege investeerders lieten hun bescheidenheid varen en reden rond in dure Lamborghini’s. #WhenLambo was toen meer dan alleen een meme.

Nog niks vergeleken met bull run 2017

Nu de accumulatie periode van bitcoin bijna voorbij lijkt te zijn, en we aan de vooravond van een bullrun staan, zie je hier en daar weer Lambo’s opduiken. Het is nog niet zo extravagant als twee jaar geleden maar je ziet al wat onzinnige aankopen voorbij komen.

Maar we zitten nog niet maximaal in een bull run, althans niet zoals in 2017. Veel beleggers HODL’en hun cryptocurrency de komende tijd nog, of de koers nou omlaag of omhoog gaat. Dat klinkt misschien als een saaie strategie, en dat is het misschien ook wel. Maar je kan het minder saai maken door met diamanten belegde hardware wallet te gebruiken om je coins in op te slaan (in dit artikel is veiligheid secundair).

Diamanten en goud

De Franse hardware wallet fabrikant Ledger tweette een foto van een handgemaakte Ledge Nano S, versierd met diamanten en goud.

De wallet beschikt over 35 gram 18 karaats goud en 5,51 karaats diamanten en de hele behuizing van het apparaat is hiermee ingelegd. En zoals je vast al verwacht had, de kosten zijn niet mals. Deze extravagante hardware wallet kost ongeveer 49.000 euro, dat is ongeveer 55.000 dollar.

Hardware wallet is aan te raden

Los van het flamboyante uiterlijk van de wallet hierboven, het is wel aan te raden om een hardware wallet te gebruiken om je coins mee op te slaan, liefst niet van diamant. Een hardware wallet is de veiligste manier om je cryptocurrency’s mee te beheren. Dit komt omdat de toegang tot de private keys, offline op de hardware wallet worden bewaard. Je kan een hardware wallet het beste zien als een fysieke sleutel waarmee je kan laten zien dat je eigenaar bent van bitcoin of andere crypto die op de blockchain staan.

Een hardware wallet wordt ook wel een cold wallet genoemd, omdat deze niet in verbinding met het internet staat. Dat is dan weer net wat veiliger dan een hot wallet, een wallet die wel in verbinding met internet staat. Denk hierbij aan wallets voor je pc of smartphone.

Je kan je coins ook opslaan bij een exchange, maar dan laat je je coins beheren door een derde partij, met alle risico’s van dien. Een paar voorbeelden: stel dat een exchange er voor kiest om een coin te delisten, en jij komt daar niet snel genoeg achter, dan verlies je toegang tot die coins. Een exchange kan ook failliet gaan en ook dan kan je in de meeste gevallen fluiten naar je cryptocurrency. Daar zijn legio voorbeelden van.

Er zijn veel aanbieders van hardware wallets. Mocht je geïnteresseerd zijn, lees dan eerst ons guide eens door.

Lees alles over hardware wallets

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

Verzeker je met bitcoin tegen grootste obligatiebubbel uit de geschiedenis

Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, zegt dat de wereldwijde obligatiemarkt een grote bubbel is, en denkt dat…

13 uur ago

Plus Token verkoopt 200.000 gestolen bitcoin, vermoedelijk exit scam

Op 14 augustus tweette venture capitalist Dovey Wan dat de recente prijsdaling van bitcoin komt door PLUS Token. Dit in…

2 dagen ago

Bitcoin koers analyse: binnen paar uur tien procent op en neer

Wat gebeurt er veel deze week! De koers stuitert op en neer. En niet zo'n klein beetje, de bitcoin koers…

2 dagen ago

Ondanks dalende koers blijft bitcoin veilige haven, all-time high prijs eind 2019

Het marktsentiment van cryptocurrency is zo veranderlijk als een potje Mario Kart. Soms word je wakker met groene candles en…

2 dagen ago

De geopolitieke gevolgen van stablecoins

Sinds 2018 is er een ongekende explosie van stablecoins op de markt. Anton Lucian schrijft dat nu Libra en de…

3 dagen ago

Bitcoin koersanalyse: prijs daalt 16 procent en bitcoin is in korte tijd te veel verkocht

Afgelopen dinsdag schreven wij in onze koersanalyse dat bitcoin zich in een driehoek bevond. En als die aan de onderkant…

3 dagen ago