Ledger nano x

Gebruik bluetooth met nieuwe wallet Ledger Nano X

Ledger heeft aangekondigd dat de Ledger Nano X beschikbaar is voor verkoop en ook direct verscheept kan worden. Ook worden alle pre-orders van begin dit jaar verzonden. De hardware wallet werd in januari 2019 op de CES beurs aangekondigd.

Wij hebben de Ledger Nano X al ontvangen. En we zijn aangenaam verrast! Bekijk hieronder onze unboxing video.

Eerste indrukken

Deze nieuwe hardware wallet is een stukje groter dan haar voorganger, de Ledger Nano S. De wallet voelt ook een stukje zwaarder. Wat meteen opvalt is dat het scherm groter is en dat aan de zijkant een gaatje zit. Dat gaatje lijkt voor de meegeleverde keycord bedoeld te zijn.

Daarnaast is er USB Type C aansluiting aanwezig. Handig, want dat is de huidige standaard voor nieuwe smartphones. Uiteraard krijg je de kabel erbij geleverd.

Verder springen de twee grote ronde knoppen direct in het oog. Dat ziet er een stuk gelikter uit dan op de Ledger Nano S.

Wat is er nieuw aan de Ledger Nano X?

De Ledger Nano X kenmerkt zich door deze vijf features:

 1. Bluetooth: Je kan je Ledger Nano X via bluetooth verbinden met je Android of Apple telefoon. Hiervoor heb je de gratis app Ledger Live nodig. Je hebt dus geen kabel meer nodig om je hardware wallet te gebruiken. Ledger claimt dat het gebruik van Bluetooth geen beveiligingsrisico vormt. De private keys worden namelijk niet via Bluetooth verzonden en de verzonden data wordt versleuteld.
 2. Verbeterde opslag en batterij: Op de Ledger Nano X kan je tot honderd verschillende apps installeren. Elke app staat voor één cryptocurrency. In totaal ondersteunt de wallet op dit moment 1.100 verschillende crypto’s. Is dat nog niet genoeg? Elke maand voegt Ledger ondersteuning voor nieuwe coins toe. Vergelijk dat eens met de Ledger Nano S, daar kon je maximaal vier apps op installeren. Met de batterij kan je de hardware wallet uren achter elkaar gebruiken. De wallet kan makkelijk een paar maanden in slaapstand blijven, zonder dat je de wallet hoeft op te laden.
 3. Intuïtieve interface: Met onze smartphone wereld in het achterhoofd, heeft Ledger de Ledger Live app ontwikkeld. Je verbindt de Ledger Nano X via bluetooth met de app om overal ter wereld je portfolio te kunnen beheren. Ook kan je via Ledger Live en bluetooth apps installeren op de Ledger Nano X.
 4. Beveiliging: De nieuwe wallet maakt gebruik van dezelfde beveiligingschips als die van je paspoort en je creditcard. Dit moeten we aannemen van Ledger zelf: De CC EAL5+ beschermt je private keys. Het besturingssysteem is door Ledger zelf ontwikkeld, onder de noemer Blockchain Open Ledger Operating System (BOLOS).
 5. Makkelijk kopen en verkopen: Je kan direct vanuit Ledger Live crypto kopen en verkopen. Als je kiest voor ‘Transfer’ en dan ‘Buy Crypto Assets,’ dan vind je BTC Direct in de lijst van officiële partners. Log in met je BTC Direct account om direct bitcoin naar je Ledger te sturen. Heb je nog geen account? Die maak je hier gratis aan.

De Ledger Nano X is er alleen nog in het zwart en is te koop voor 119 euro. Je kan de Ledger Nano X hieronder bestellen.

Koop Ledger Nano X

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • “BOLOX” :joy:

  7 juni 2019
  • 1

   10 augustus 2019