LedgerX mag contracten op bitcoin futures aan bieden, koers reageerde direct

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft de aanvraag van LedgerX goedgekeurd om contracten op bitcoin futures aan te mogen bieden. Het onderpand van deze contracten zijn echte bitcoin dus dat is goed nieuws. De koers reageerde dinsdagnacht met een prijsstijging van meer dan tien procent!

Misschien denk je bij LedgerX aan de nieuwste bluetooth wallet van Ledger en die verwarring begrijpen wij. Maar dit gaat om een heel ander bedrijf, LedgerX is een handelsplatform.

Uitbetaling in bitcoin

De CFTC meldde dinsdag al dat het de aanvraag van LedgerX voor een DCM-licentie (designated contract market) had goedgekeurd. LedgerX is pas het tweede bedrijf dat toestemming krijgt om bitcoin futures aan te bieden, waarbij er ook echt bitcoin aan ten grondslag ligt. Er zijn namelijk ook bitcoin futures waarbij gespeculeerd wordt op de prijs, maar er geen bitcoin ingekocht wordt om de contracten te sluiten.

Cboe en CME bieden ook bitcoin futures aan, maar de koper ontvangt als het contract positief afloopt hun winsten in dollars. LedgerX betaalt uit in bitcoin, omdat er ook op de prijs van bitcoin wordt gespeculeerd.

Overigens is dit niet alleen goed nieuws voor LedgerX en institutionele partijen, ook particuliere klanten mogen meedingen.

Chou is enthousiast

Juthica Chou van LedgerX: “We twijfelen er niet aan dat we de eerste zullen zijn, we willen de heersende, zittende partij worden als het gaat om bitcoin futures. We denken dat we beter gepositioneerd zijn en we willen er zijn om klanten van elke omvang te bedienen. Uiteindelijk zijn de producten niet zo economisch anders dan wat we al aanbieden … maar we spreken hier wel een bredere markt mee aan.”

Klanten kijken al langer reikhalzend uit naar de bitcoin futures van LedgerX:

“We hebben een vrij uitgebreide wachtlijst en we werken eraan totdat we ons op ons gemak voelen,” aldus Chou.

Concurrentie kijkt mee

LedgerX kan snel veel concurrentie verwachten, denk aan Intercontinental Exchange’s Bakkt, Seed CX en ErisX. Zij zijn allen van plan om hetzelfde aan te bieden.

Bakkt kondigde kort geleden aan dat hun platform in juli getest kan worden. Ze hebben echter nog geen vaste datum geprikt, maar de verwachting is dat dit goed voor de koers zal zijn. Bij Seed CX en ErisX is het ook nog niet duidelijk wanneer zij met een werkend platform komen.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin