Investering van 250 miljoen geeft bitcoin meer legitimiteit

Brendan Blumer van Block.one feliciteerde Michael Saylor, dit is de oprichter van MicroStrategy die onlangs voor 250 miljoen dollar bitcoin kocht. Blumer zegt ook dat zijn Block.one al jaren bitcoin en EOS gebruikt als waardeopslag.

Hij verwacht dat dit slechts het begin is van een nieuwe trend die zal overslaan op andere beursgenoteerde bedrijven.

MicroStrategy voegt legitimiteit toe aan Bitcoin

Wij schreven eerder dat MicroStrategy, het toonaangevende business intelligence-bedrijf met een marktkapitalisatie van 1,35 miljard dollar, voor 250 miljoen dollar investeerde in Bitcoin als onderdeel van hun nieuwe strategie om kapitaal te toewijzen.

Saylor vindt bitcoin een legitieme investering:

‘Sinds de oprichting meer dan tien jaar geleden, is bitcoin naar voren gekomen als een belangrijke toevoeging aan het wereldwijde financiële systeem, met kenmerken die nuttig zijn voor zowel individuen als instellingen. MicroStrategy heeft bitcoin erkend als een legitiem investeringsmiddel dat superieur kan zijn aan contanten en heeft daarom van bitcoin het belangrijkste in haar treasury-reservestrategie gemaakt.’

Saylor past mening aan

Dit is een ommekeer van jewelste, want in 2013 tweette Saylor nog:

Goed van bitcoin dat Saylor nu overtuigd is, maar ook goed van Saylor dat hij bovenstaande tweet niet heeft weggehaald. Dit doet denken aan een vermeende quote van Gandhi:

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

Uiteraard is Blumer niet de enige die enthousiast is over de nieuwe strategie van MicroStrategy, geen enkele bitcoiner is hier negatief over. Zelfs Ripple CEO Brad Garlinghouse noemde de investering gedurfd en briljant.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.