LG vraagt patent aan voor NFT’s op televisie

LG Electronics heeft een octrooi aangevraagd voor een smart TV op basis van blockchain. De Zuid-Koreaanse technologiegigant wil gebruikers in staat stellen om non-fungible tokens (NFT’s) rechtstreeks vanuit hun woonkamer te verhandelen.

LG vroeg patent 18 maanden geleden aan

De octrooiaanvraag staat in de internationale database van de World Intellectual Property Organization (WIPO). Het octrooi werd oorspronkelijk ingediend in november 2021, en wordt momenteel inhoudelijk onderzocht. Meestal zijn dit soort aanvragen 18 maanden na indiening in te zien door de rest van de wereld.

Apparaten LG verbinden met wallets voor NFT’s

Het beschreven technologische concept in de octrooiaanvraag stelt apparaten in staat om verbinding te maken met een crypto-wallet en een NFT-marktplaats, waardoor transacties eenvoudiger worden. Wanneer het apparaat is gekoppeld aan een NFT-marktplaats, worden er QR-codes gegenereerd op het scherm, waardoor gebruikers transacties kunnen voltooien via hun wallet.

De aanvraag is overigens ingediend vlak nadat de Bitcoin koers zijn hoogste punt ooit behaalde, en NFT’s waren toen helemaal hot. Op dit moment is de hype allang verschoven naar andere trends 🐸

Laat LG wallets van derde partijen toe?

In september lanceerde LG het LG Art Lab Marketplace, een digitale plek om NFT’s te verhandelen.

Er bestaat echter nog onzekerheid over de integratiemogelijkheden van de tv. Het blijft onduidelijk of de tv zal samenwerken met wallets van derde partijen of alleen met LG’s eigen Wallypto. Deze wallet is ook beschikbaar is op de Art Lab Marketplace.

Nu we het toch over LG hebben (wist je dat dit Lucky Goldstar betekent?), begin 2023 kondigde ze een samenwerking aan met Oorbit en Pixelynx. Met deze samenwerking wilt LG dat gebruikers via hun televisie de metaverse (de kortstondige hype tussen NFT’s, AI en 🐸) in kunnen duiken.

Nu is het wachten totdat LG een patent aanvraagt om ChatGPT te verwerken in hun afstandsbediening waardoor je AI je pepe-coins kunt laten traden.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.