Eerste bèta-versie software Lightning Network op mainnet

Lightning Labs kondigt aan de eerste bèta versie van hun softwareprogramma (LND) voor het Lightning Network te hebben afgerond. Dit kunnen we vinden in een aankondiging op het blog van de ontwikkelaars. Vanaf vandaag kunnen gebruikers transacties uitvoeren op dit nieuwe transactienetwerk. Het is een mijlpaal in de ontwikkeling van de software, die zich voorheen nog in de alfa-fase bevond.

Lightning Network

Net zoals bij Bitcoin wordt het Lightning protocol niet beheerd door één persoon of instantie. Het is meer een samenvoegsel van verschillende technologieën. Toch wordt de software van Lightning Labs tot nu toe beschouwd als de meest volwassen software, waarvoor veel investeerders interesse hebben.

Het Lightning Network zorgt ervoor dat transacties sneller verwerkt worden. Het nieuwe protocol zorgt ervoor dat niet alle transacties direct op de blockchain verschijnen. In plaats daarvan vinden er microtransacties plaats in een laag bovenop de blockchain. De technologie moet ervoor zorgen dat de druk op de blockchain wordt verlicht, waardoor transacties op het netwerk sneller worden verwerkt.

Atomic swaps 

Het nieuwe netwerk biedt ook mogelijkheden voor andere toepassingen op de blockchain. Zo kunnen er met het Lightning Network zogeheten atomic swaps worden uitgevoerd. Dit zijn transacties tussen blockchains van verschillende cryptovaluta.

In de toekomst zou het bijvoorbeeld mogelijk moeten zijn om met behulp van het Lightning Network direct bitcoins in te ruilen voor litecoins. Een ontwikkeling waar Charlie Lee, bedenker van het Litecoin-netwerk, erg blij mee is: ‘Het is geweldig om te zien dat het Lightning Network wordt gebruikt in de echte wereld. Ik ben dan ook erg enthousiast dat ik binnenkort cross-chain atomic swaps kan doen tussen bitcoin en litecoin.’

Bèta-fase

Het project bevindt zich nog in de bèta-fase. Nieuwsgierige gebruikers moeten dus nog voorzichtig zijn met het uitvoeren van transacties op het Lightning Network.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.