Technische analyse Chainlink: daling van 10 procent mogelijk, maar bovenkant parabool nog niet bereikt

Chainlink behaalde gisteren met 8,23 dollar (7,26 euro) een all time high en sloop zelfs even de top tien in, op het gebied van totale marktwaarde. Tijd voor een technische analyse!

Vijf dollar doorbroken

Op maandag 6 juli brak LINK door de weerstand van 5 dollar (4,41 euro). Dat is de blauwe lijn op de daggrafiek hieronder. Deze uitbraak zorgde waarschijnlijk voor veel vertrouwen bij traders, want nooit eerder was het Chainlink gelukt om langer dan een dag boven 5 dollar te blijven.

Hierna was de weg omhoog gevonden, en steeg Chainlink in bijna een rechte lijn omhoog naar de top van 8,23 dollar (7,26 euro). Kan de koers nog verder stijgen?

LINK beweegt in een parabool

Op de grafiek hieronder focussen we ons meer op de korte termijn. Je kijkt naar de LINK koers van medio juni tot en met nu, elke candle op de grafiek stelt vier uur voor.

De koersontwikkeling van Chainlink heeft veel weg van een parabool, en dat kan betekenen dat de voorlopige top in zicht is. Een parabool herken je door een trendlijn die steeds steiler omhoog gaat. Op het eind van een parabolische beweging lijkt de koers bijna recht omhoog te gaan.

Dat einde van de parabool is een periode waarin investeerders flinke winsten kunnen pakken, maar dat is niet zonder risico. Breekt de prijs namelijk uit de stijgende trendlijn, dan volgt er vaak een flinke correctie.

De groene balken op de grafiek kunnen dan als ondersteuning dienen. De eerstvolgende ondersteuning bevindt zich op 6,50 dollar (5,74 euro), een daling van bijna 10 procent vergeleken met de huidige waarde. Zakt de koers nog verder, dan kan 5 dollar (4,41 euro) een sterke steun zijn.

Maar wat als LINK nog één beweging omhoog maakt? De prijsstijging van de een na hoogste groene balk tot de bovenste groene balk is ongeveer 20 procent. Herhaalt deze beweging zich, dan kan de prijs naar 9,63 dollar (8,50 euro) gaan.

Al jaren in een sterke trend

Op de grafieken hierboven focussen we ons op de prijs in dollar, maar veel investeerders vergelijken de prijs van LINK met die van bitcoin. Dat komt omdat zij in LINK handelen om uiteindelijk meer bitcoin te krijgen. Je kunt de prijs van LINK dan uitdrukken in satoshis, een miljoenste van een bitcoin. Op dit moment is Chainlink bijna 78.000 sats waard.

De grafiek hieronder laat  je de koers van Chainlink uitgedrukt in sats (bitcoin) zien. Al ruim een jaar beweegt de prijs zich in een stijgend kanaal, tussen twee stijgende trendlijnen in.

Een uitzondering is er wel, toen Google in juni 2019 aankondigde de technologie van Chainlink te gaan gebruiken in hun cloud services. Op dat moment schoot LINK uit het kanaal. Verder raken beide trendlijnen perfect elke bodem en top aan.

Na de flinke stijging van afgelopen dagen raakt Chainlink de bovenkant van het kanaal aan. Blijft dit kanaal intact? Dan is dat een tweede aanwijzing dat LINK de top heeft geraakt. In dat geval kan de koers binnenkort een correctie maken.

LINK koop je op BLOX

LINK kopen? Dat kan via de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! Handel in de populairste crypto’s, waar en wanneer je maar wil. Zie je een goed moment? Koop dan direct je favoriete crypto. Verkopen gaat net zo makkelijk, je kan je winst direct overmaken naar je bankrekening.

Download BLOX voor Android Download BLOX voor Apple

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.