Categorieën: Exchanges

Zwitserse cryptocurrency LISK nu verkrijgbaar in BLOX voor Android en iPhone

Weer een nieuwe munt om in te investeren in crypto-app BLOX. De Nederlandse app voegt de uit Zwitserland afkomstige munt Lisk (LSK) toe aan het assortiment. De lijst blijft maar groeien, dit is de 25e cryptomunt in BLOX.

Wat is Lisk?

Het project Lisk en de bijbehorende Foundation bestaan sinds 2016. Met de ICO werden 14.052 bitcoins opgehaald, een enorme investering en blijk van waardering van de community. Maar waar hebben deze bitcoins aan bijgedragen?

Lisk is een open source blockchain-platform aangedreven door LSK-tokens waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen schrijven in de programmeertaal JavaScript. Het bijzondere is dat deze apps niet op de blockchain zelf staan, maar op een sidechain worden geplaatst. Al deze sidechains zijn weer gekoppeld aan het Lisk-netwerk, met hun eigen aangepaste token.

Een van de grootste problemen waar andere cryptocurrency’s tegen aanlopen, is schaalbaarheid. Bitcoin en Ethereum hebben te lijden onder hun eigen populariteit. Beide blockchains zijn zo populair, dat de transactiekosten voor veel gebruikers te hoog zijn. Dat probeert Lisk dus op te lossen door sidechains te implementeren voor elke app. Daarnaast heeft elke sidechain een eigen token (dus niet LSK) waardoor transactiekosten niet zo hard stijgen. Nog een voordeel van sidechains, mocht er iets mis gaan bij een app, dan hoeft er geen hardfork plaats te vinden op de hoofd blockchain van Lisk.

Lisk noemt zichzelf de eerste modulaire cryptocurrency die sidechains gebruikt. Zoals het woord modulair al doet vermoeden, omvat deze munt ‘modules’ die als basis dienen voor het ontwerp en de constructie. Je hebt de reguliere chain en iedereen kan daar een ontwerp aan toevoegen, of eigenlijk is inpluggen het betere woord. Al deze individuele blokken zijn eigenlijk apps en moeten worden geschreven in Javascript, een van de meest populaire programmeertalen. Veel programmeurs kennen Javascript, dus in theorie kunnen veel programmeurs tegelijkertijd aan sidechains werken.

Misschien snap je nog steeds niet helemaal wat sidechains zijn, dus tijd voor een voorbeeld. Zie sidechains als Post-It-notities die op verschillende pagina’s in een boek worden geplakt.  Je voegt veel meer waarde toe aan het boek en de bladzijdes, zonder dat de hoofdtekst rommelig wordt.

Geschiedenis van de koers

Mocht je meer willen weten over de koers van Lisk, kijk dan op de speciale koerspagina. We schreven al dat de ICO van Lisk veel bitcoins ophaalde, maar wat kreeg je daar nou voor terug? Toen de token eenmaal werd vrijgegeven op 7 april 2016 (maand na ICO) werd de munt voor 6,20 euro verhandeld. op 7 januari 2018 bereikte de munt zijn all time high en was Lisk maar liefst 31,98 euro waard! Daar is helemaal niks meer van over nu, de koers daalde door tijdens de coronacrash van maart 2020 naar 0,48 euro. Inmiddels is die koers verdubbeld, LSK gaat nu voor 1,02 euro over de toonbank bij BLOX.

Download BLOX

BLOX is de alles-in-één cryptocurrency app voor je smartphone. Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten. Of je nu voor een euro koopt of duizend euro kwijt kan, jij bepaalt je inleg. En ben je jouw telefoon verloren? Geen probleem, het enige wat iemand kan doen is het geld overmaken naar je eigen bankrekening. Meer weten?

Download de app hier:

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Amerikaanse bank JPMorgan lanceert eigen cryptocurrency en wil honderden miljoenen besparen

De cryptocurrency van JPMorgan Chase, JPM Coin, wordt deze week voor het eerst commercieel gebruikt.…

53 minuten geleden

Davy Stevens van BTC Direct bij Follow Your Wind: Is bitcoin de slimme bescherming tegen inflatie en geldontwaarding?

Davy Stevens is de CEO van BTC Direct en is vandaag te gast bij de…

3 uur geleden

Bitcoin neemt Ethereum over, nu op zesde plek

Wrapped Bitcoin (WBTC) bereikte vandaag een nieuw record in marktkapitalisatie en aantal tokens. Wat is…

5 uur geleden

Ripple overweegt verhuizing naar Engeland of Singapore vanwege regelgeving

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, prijst de cryptocurrency regelgeving in Engeland en Singapore. Volgens…

5 uur geleden

Bitcoin is bijna 12 jaar, David Hasselhoff en Charlie Sheen vieren feest

Op 31 oktober 2008 publiceerde Satoshi Nakamoto zijn bitcoin whitepaper genaamd Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic…

20 uur geleden

Tesla, Amazon en Apple aandelen koop je vanaf nu met cryptocurrency

Via cryptocurrency derivatenbeurs FTX is het nu ook mogelijk om te handelen in stukjes aandelen.…

24 uur geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €5,- gratis tegoed.

Check it out!