LiteBit kondigt einde bedrijfsactiviteiten aan. BLOX to the rescue.

LiteBit heeft vandaag aangekondigd alle bedrijfsactiviteiten definitief te zullen staken. De cryptobroker geeft aan dat de steeds complexer wordende cryptomarkt reden is om de deuren te sluiten. Dat nieuws brengt LiteBit naar buiten via een persbericht. Om gebruikers bij te staan lanceert BLOX een kosteloze overstapservice.

Stap gratis over naar BLOX ➜

‘Grote uitdagingen voor bestaansrecht LiteBit’

‘De cryptomarkt is een zeer uitdagende en veeleisende markt, vanwege de hoge volatiliteit, snelle innovatie, grote wereldwijde concurrentie en complexe regelgeving’, zo wordt er geschreven. ‘In de afgelopen tien jaar is LiteBit in staat geweest deze uitdagingen aan te gaan.’

De situatie is sindsdien echter veranderd. ‘In de huidige markt vormen de toenemende kosten voor compliance, de verwachte daling van trade fee inkomsten en het ontbreken van een wereldwijd gelijk speelveld, grote uitdagingen voor het bestaansrecht van LiteBit op de lange termijn.’

Wat betekent dit voor gebruikers?

Gebruikers die assets op LiteBit hebben staan krijgen de mogelijkheid om deze over te zetten naar andere platformen. LiteBit sloot een deal met Bitvavo om hun gebruikers over te zetten naar Bitvavo. Maar zoals bekend staat Bitvavo zo voor haar eigen uitdagingen. Een paar dagen geleden kwam namelijk het nieuws naar buiten dat een deal met Genesis om de ontbrekende 280 miljoen euro terug te krijgen voorlopig niet doorgaat. Een nieuwe schuldeiser, in de vorm van het failliete FTX, heeft namelijk een claim ter waarde van 3.9 miljard(!) dollar bij Genesis neergelegd. Dit kan LiteBit gebruikers er van weerhouden om hun geld over te maken naar Bitvavo.

BLOX biedt dan ook graag de helpende hand door uitgerekend op deze dag de BLOX Overstapservice te introduceren. Zo kun je namelijk vanaf vandaag ook Bitcoin storten in je BLOX-account. Waar het via de webversie van BLOX vanavond of morgen al mogelijk is om Bitcoin te storten, is dit in de app over enkele dagen beschikbaar.

Veilige Bitcoin-stortingen

Een overstapservice? Klinkt tof! Maar wat houdt het precies in? Voor het eerst is het mogelijk om vanaf een ander platform Bitcoin direct in je BLOX-kluis te storten. Je leest het goed: het betreft alleen stortingen. Om te waarborgen dat BLOX het meest veilige cryptoplatform van Nederland blijft, is het niet mogelijk om crypto op te nemen vanuit je BLOX-kluis. Want zo lang er geen crypto uit kan, is er geen reden voor hackers om in te breken in je account. Kortom: een uitstekend Litebit-alternatief!

Daarnaast brengt het overzetten van Bitcoin naar je BLOX-account een aantal andere grote voordelen op het gebied van veiligheid met zich mee. Met BLOX koppel je bijvoorbeeld je bankrekening aan je account. Dus mocht er onverhoopt toch iemand toegang krijgen tot je account, dan kan er alleen maar terug worden gestort naar jouw eigen bankrekening.

Daarnaast houdt BLOX al jouw tegoeden 1:1 aan. Als je één bitcoin in je BLOX-account bezit, dan houden wij ook daadwerkelijk één bitcoin voor je in bewaring, en niet een equivalent daarvan. De combinatie van deze factoren maakt BLOX uniek en de meest veilige speler in de Nederlandse cryptomarkt. Lees meer over de veiligheid van het platform.

Hoe kan ik kosteloos overstappen naar BLOX?

Het overstappen naar BLOX gaat eenvoudig en snel. Maak vandaag nog kosteloos je account aan en stort je Bitcoin rechtstreeks vanaf een ander platform. Ook dat is geheel gratis. Binnen één minuut handel ook jij op het meest veilige en gebruiksvriendelijke cryptoplatform van Nederland. Lees hieronder hoe het werkt!

Stap gratis over naar BLOX ➜


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hallo Toon!

    Is er nieuws over Bitget exchange? Ik heb ze gebruikt en wil graag op de hoogte blijven. Bedankt

    26 mei 2023