Litecoin airdrop aangekondigd door Flare, bekend van Ripple

Eind 2020 werd bekend dat er een airdrop (gratis helikoptergeld in de vorm van cryptocurrency’s) kwam voor houders van Ripple’s munt XRP. Het gevolg was dat de koers van XRP ontzettend hard steeg omdat iedereen die gratis muntjes wilde hebben. Goed nieuws voor litecoin houders, want Flare organiseert binnenkort ook een airdrop voor litecoin.

Op 8 januari deelde Flare de mededeling dat ze het aantal Flare-tokens voor de oprichters van het project met 5 miljard zullen verminderen. Deze extra tokens wordt verdeeld onder Litecoin-deelnemers. De tweet belooft opheldering in de komende week.

Airdrop voor litecoin

De tokens op het Flare-netwerk heten Spark. Deze zullen worden gebruikt voor governance en als onderpand na de verwachte daling van het aantal tokens in het tweede kwartaal van 2021. Het bedrijf is van plan om smart contracts te implementeren op Ripple’s XRP. Normaal wordt Ripple gezien als een middel voor geldoverdracht, maar Flare is er heilig van overtuigd dat hun Spark-tokens van waarde zullen zijn.

Met bovenstaande deze tweet deelt het bedrijf nieuws uit onverwachte hoek. Ja, ze kondigen nu ook een airdrop aan voor litecoin, maar dit opent tegelijkertijd de deuren voor andere cryptocurrency’s, naast XRP.

Om onderscheid te houden tussen al deze gratis coins, worden de Spark-tokens op XRP afgekort met XFLR. Grote kans dat die van litecoin LFLR zullen worden genoemd. Wellicht dat deze airdrop de koers van litecoin ook omhoog kan helpen.

Andere netwerken

Daarnaast heeft Flare aangekondigd dat ze in de toekomst mogelijk nog andere netwerken willen ondersteunen. Hier is verder nog niet veel over bekend. Ondersteuning voor bijvoorbeeld bitcoin kan enorme gevolgen hebben. In theorie zou dit kunnen betekenen dat bitcoin functies overneemt waar Ethereum juist bekend om staan, zoals smart contracts.

Want uiteindelijk is dat het doel van Flare: Om smart contracts mogelijk te maken op protocollen waar smart contracts niet worden ondersteund.

Ethereum krijgt concurrentie

De afgelopen weken is er een ontzettend veel interesse in Ethereum. Het is nog steeds een beproefde blockchain voor smart contracts. Dat zie je ook terug aan de koers van ethereum, die steeg dit jaar 25% harder dan die van bitcoin.

Maar wat Ethereum uniek maakt en goed doet, is het ondersteunen van smart contracts op grote schaal. Hoewel er veel vergelijkbare protocollen zijn die allemaal marktaandeel willen afsnoepen (Polkadot, Cardano, Eos) kunnen ze niet tippen aan de populariteit van Ethereum.

Als andere netwerken (zoals XRP of LTC) echter slimme contracten zouden kunnen ondersteunen, zou dat hun aantrekkingskracht vergroten. Als deze protocollen ook nog eens interoperabel zouden kunnen zijn via het Flare-netwerk, dan kan dat de hele markt op z’n kop zetten. Maar dat is vooralsnog gespeculeer, Flare heeft hier nog niks over gezegd.

Mocht er meer informatie gedeeld worden over deze airdrop, dan houden we je op de hoogte.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Waar kan ik deze Sparks vinden. Ik had zowel op gatehub en bittrex ripples staan. Maar ik kan nergens de XFLR vinden die ik zou gekregen zou hebben.

  12 januari 2021
 • Beste jeremy
  Heb XRP op bitvavo staan, kan ik de tokens ook claimen ? Volgens mij doet bitvavo niet automatisch mee met de AirDrop?
  Gr ron

  29 januari 2021
   • https://flare.ghost.io/claiming-spark-faq/

    Alles wat je hoeft te weten vinden jullie via de bovenstaande link terug, dit is rechtstreeks bij Flare.

    Indien je XRP bezat op het tijdstip van de snapshot in december op een niet-ondersteunde exchange bv. Bitvavo, dan nog heb je de tijd tot ergens in juni 2021 je Spark (FLR) te claimen.

    Vooralle duidelijkheid, ik weet niets af van Spark ivm LTC want ‘k bezit geen Litecoin.

    13 maart 2021
 • Houden jullie de updates in de gaten als het gaat om de airdrop Spark voor Litecoin?

  5 februari 2021